Pederàstia

La CUP Arbúcies demana que es declari persona non grata mossèn Tomàs, acusat d'abús a menors

Ha fet lliurament a l'Ajuntament de les 350 signatures recollides

per Redacció, 25 de febrer de 2019 a les 12:14 |
Mossèn Tomàs és el primer de la dreta de la imatge. | Martí Plana.
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP Arbúcies (Baix Montseny [la Selva]) va recollir 350 firmes en 4 hores per declarar persona non grata mossèn Tomàs, acusat de pederàstia. Aquest passat dimecres 20 de febrer va entrar al registre de l'Ajuntament tota la documentació perquè el plenari de l'Ajuntament faci els passos necessaris  perquè es faci efectiva la petició que té un ampli suport popular a la població. L'exrector de Vilobí té 90 anys i viu des de fa anys en un geriàtric d'Arbúcies.

Els signants es mostren preocupats per les informacions que, insistentment han anat arribant del comportament de mossèn Tomàs amb menors, tant al poble de Vilobí d'Onyar, com al centre escolar Bell-lloc.

 
Volen fer constar, també, la seva preocupació per l'actitud del titular de la parròquia d'Arbúcies que ha arribat "a l'extrem d'amenaçar al periodista que li va demanar opinió sobre les acusacions que pesen sobre mossèn Tomàs, segons va informar el mateix periodista".

 
Alhora, denuncien l'actitud de l'església de no donar resposta nítida i transparent en aquests casos de denúncies per la pràctica d'abusos a menors d'edat.

 
"Cal que societat i poders públics actuïn conjuntament per abordar aquestes situacions d'agressió a la dignitat de les persones, per tal que no quedin impunes i alhora donar tota l'atenció necessària a les víctimes dels abusos i a les seves famílies", conclouen els signants.

 

Participació