Dolça Revolució

Denuncien que la Generalitat vol censurar l'acte de Josep Pàmies a Blanes

La parròquia on es farà l'acte aquest dissabte ha rebut un advertiment de multes milionàries del cap del Servei de Control Farmacèutic si s'hi parla de l'MMS

per Xavier Borràs, Blanes | 15 de febrer de 2019 a les 12:12 |
Josep Pâmies, de la Dolça Revolució. | DR.
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La parròquia de Blanes, que cedeix el local de l'Esbarjo on es farà un acte aquest dissabte, 16 de febrer, a les 18:30 h, amb la presència de Josep Pàmies, de Dolça Revolució, i Pep Riera, d'Unió de Pagesos, ha rebut un escrit del cap del Servei de Control Farmacèutic de la Generalitat, Salvador Cassany Pou, amb amenaces de multes milionàries si dissabte es parla de l'MMS (diòxid de clor), en la conferència que porta per títol "Plantes remeieres - Què és l'MMS? - Llibertat d'expressió".

L'organització, encapçalada per Josep Pàmies, ha decidit tirar endavant amb la conferència i consideren que l'escrit enviat a la parròquia de Blanes constitueix "un abús il"legal de poder".


Segons Dolça Revolució, Josep Pàmies mai no ha dit que l'MMS sigui un medicament, encara que pugui tenir propietats saludables i preventives. També, volen puntualitzar que l'MMS no és il·legal, ans és un producte completament legal i d'ús comú que es fa servir per exemple per a la potabilització d'aigua de consum humà, segons el Ministeri de Sanitat i la Comissió Europea.

"A l'estat de dret, les normes legals més importants s'imposen sobre les de menor rang", afegeixen. En aquest sentit, en el cas d'arribar a l'extrem de voler censurar una conferència, "ha d'existir un previ exercici de ponderació constitucional que analitzi els valors que entren en conflicte i que pugui permetre d'una forma legal la censura prèvia d'un acte, i això no s'ha fet", segons els organitzadors


De fet, argumenten també que l'administració "no està actuant amb la diligència deguda: no ha aportat cap expedient ni informe sobre la suposada perillositat del diòxid de clor (MMS). I està actuant amb temeritat i amb un absolut menyspreu cap a la veritat perquè no existeix un risc real a les activitats que vol censurar".
 

Cartell de l'acte d'aquest dissabte a Blanes. Foto: DR.


El cap del Servei de Control Farmacèutic amenaça amb multes que van de 90.001 a 1.000.000 d'euros pel que considera que és un acte de publicitat. Tanmateix, per als organitzadors l'acte de dissabte és un acte de defensa del dret a decidir en tots els àmbits de les persones, de la llibertat d'expressió i per a promoure una societat lliure i apoderada "que s'apropi més a la natura i que s'allunyi del capitalisme destructiu".

Josep Pàmies, responsable de l'organització de l'acte, ha decidit interposar un recurs jurisdiccional al Jutjat Contenciós Administratiu, amb la tramitació d'un procediment especial per a la protecció de drets fonamentals.

Després del que ha succeït i del seguit d'accions de persecució contra Josep Pàmies, es preguntem "quina mena de República volen construir aquells que prohibeixen parlar sobre plantes o productes amb propietats naturals saludables". I es pregunten: "No serà que s'han posat al servei només dels interessos de les grans empreses farmacèutiques i no de les necessitats de les persones?".

 

 

Participació