JUDICI DE 1-O

Tomben una moció de C's a Girona contra els presos polítics i exiliats

El PSC se suma a PDECat, ERC i CUP contra la pretensió de la regidora unionista, Míriam Pujola, que ha argumentat "que si els covards no haguessin fugit" els presos haurien afrontat el judici en llibertat

per Xavier Borràs, Girona, 11 de febrer de 2019 a les 19:23 |
Pujola només ha rebut el suport de l'única regidora del PP. | @girona_cat.
Míriam Pujola, la regidora unionista de C's, ha presentat una moció en el ple municipal d'aquesta tarda a l'Ajuntament de Girona, de "rebuig de la impunitat i l'indult als encausats pel cop a la democràcia a Catalunya dels mesos de setembre i octubre de 2017". La moció ha estat derrotada àmpliament, amb els vots del PDECat, ERC i la CUP, als quals s'ha afegit el PSC, que ha considerat –en boca de Quim Rodríguez– que "parlar d’indults quan encara no hi ha sentència és contraproduent" i pot afectar el proces. En el torn de resposta cap dels partits independentistes ha respost a Pujola, que ha ironitzat amb sorna que "qui calla, atorga".

Pujola ha arribat a dir, en referència al president Puigdemont i els consellers a l'exili –que no són en crida i cerca actualment per la justícia espanyola– que "la fugida és el recurs dels covards". Segons aquesta  regidora, si no haguessin fugit "segurament els polítics que estan a la presó no hi haurien estat tant de temps" i haurien pogut afrontar el judici que comença demà en llibertat. La portaveu de C's, que compta amb dos regidors al Consistori, ha argumentat que demà s'inicia una causa justa i clara. "La justícia no està manipulada per una mà negra, com fan vostès", ha reblat.


La moció de C's solament ha rebut el suport de l'única regidora del PP, Concepció Veray, que considera el judici just perquè "aquell va ser un intent de cop d’Estat i per això seran jutjats".

La sentència contra la quota a l'AMI

En el transcurs del ple, la batllessa Marta Madrenas ha afirmat que li preocupa que hi hagi sentències que condemnen la dissidència política, en referència a la dació de compte de la sentència sobre l'abonament de la quota d'associat de l'Ajuntament de Girona a l'Associació de Municipis per a la independència (AMI), corresponent a l'any 2014, i que estima el recurs d'apel.lació interposat per la representació de la Delegació del Govern a Catalunya, contra la sentència núm. 470, de 31 d'octubre de 2014, dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Girona.

Madrenas ha afegit, a requesta de la preocupació mostrada pel regidor de la CUP-Crida per Girona, LLuc Salellas, que "cercarem mesures per revertir aquesta resolució judicial".

 

Participació