Pressupost municipal

ERC s'abstindrà als pressupostos de Girona amb certes condicions

S'ho plantegen per responsabilitat a canvi de desencallar projectes i dignificar zones de la ciutat

per Xavier Borràs, Girona | 11 de febrer de 2019 a les 17:38 |
La portvaeu d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, i el regidor Miquel Poch.
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup d’ERC-MES ha celebrat una roda de premsa per valorar els pressupostos municipals per al 2019. La portaveu, Maria Mercè Roca, ha declarat que “aquests són els pressupostos de CiU, que reprodueixen el seu model de ciutat, i per tant no hi podem votar a favor”. A més, la regidora ha explicat que “el govern s’ha negat a negociar, presentant els comptes a la premsa abans que als grups, traslladant-nos que ja estan fets i que només estan disposats a parlar de partides concretes”.

Tanmateix, Roca ha expressat que “malgrat la irresponsabilitat del govern municipal, ERC-MES estem disposats a fer un esforç per la ciutat i plantejar-nos l’abstenció”. A pocs mesos de les eleccions, i davant de la manca de voluntat de negociar per part de CiU, la regidora ha explicat que “demanem només que es desencallin alguns projectes de ciutat que porten anys aturats, i que es dignifiquin algunes zones de Girona que el govern té descuidades”. La regidora ha assegurat que el contrast de models de ciutat es durà a terme d’aquí a pocs mesos amb les eleccions municipals, i que l’exigència ara, en aquests pressupostos, és “dignificar i desencallar allò que el govern té descuidat: empènyer a CiU a que acabi alguns projectes que d’altra manera deixaria penjats”.


El regidor Miquel Poch, en aquest sentit, ha desgranat les propostes d’ERC-MES per abstenir-se en aquests pressupostos. Poch ha destacat que es tracta de propostes “totalment assumibles, amb les que el govern segur que hi està d’acord”. Aquestes propostes són les següents:
  • Redacció del projecte d’un nou centre cívic per a Montjuïc (50.000€).
  • Inversions urgents a la Devesa que en millorin la seguretat, el mobiliari, la il·luminació i un nou espai d’esbarjo per a gossos (250.000€).
  • Inici de les actuacions al Parc de les Pedreres per a convertir-lo en un espai natural d’ús i gaudi ciutadà (100.000€).
  • Incrementar la dotació pel manteniment i arranjament de voreres a diferents punts de la ciutat (500.000€).
  • Adaptació amb criteris d’accessibilitat de tots els parcs de jocs infantils de la ciutat, tant pel que fa a l’accés com als jocs mateixos (150.000€)
  • Reordenació del servei de bus urbà per tal que una de les línies connecti els tres campus universitaris de Girona: Montilivi, Centre i Barri Vell (350.000€).
  • Compromís ferm amb la política de policies de barri.
La coalició ha avançat que negociaran amb CiU aquestes partides, i si no són acceptades, votaran en contra dels pressupostos municipals per al 2019.
 

 

Participació