El trasllat dels presos a Madrid serà divendres

El Tribunal Suprem notifica la seva intenció a les defenses a l'espera de fixar la data d'inici del judici, que es preveu per la setmana vinent

Manifestants a l'exterior de Lledoners.
Manifestants a l'exterior de Lledoners. | Josep M. Montaner.
29 de gener del 2019
Actualitzat a les 21:25h
El trasllat dels presos i preses polítiques serà finalment aquest divendres, segons ha pogut saber NacióDigital. Així ho ha comunicat aquest dimarts el Tribunal Suprem a les defenses dels acusats, a través d'una notificació.

En la resolució es detalla que, d'aquesta manera, els presos ja podran estar a disposició del tribunal a partir del dia 2 de febrer. Inicialment, la direcció general de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia havia remès una comunicació en la mateixa línia que apuntava com a data per al trasllat aquest dimarts 29 de gener. Finalment, però, la data ha quedat posposada. Cap dels dos governs dona més detalls sobre el trasllat i des del Ministeri de l'Interior al·leguen motius de seguretat.

A partir d'aquest moment, l'Àrea Penitenciària dels Mossos d'Esquadra es farà càrrec del trasllat de tots ells, des de les presons de Puig de les Basses, Mas d'Enric i Lledoners fins a Brians 2, on es farà l'enllaç entre Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia de la Generalitat i Institucions Penitenciàries del Ministeri d'Interior. 

La Guàrdia Civil es farà càrrec del trasllat de tots ells, des de Catalunya fins a Madrid, directament fins als centres penitenciaris de destí. Els homes ingressaran a Soto del Real i les dones ho faran a Alcalá Meco. Les condicions del trasllat, precisa el Departament de Justícia, han d’atendre les condicions de “seguretat, dignitat” i absència de “dilacions indegudes” establertes pel Tribunal Suprem

Segons el Departament de Justícia, es tracta d'un "trasllat excepcional", tant per la durada del judici, com pel nombre d'encausats que han de comparèixer davant del tribunal.