El 40% dels restaurants barcelonins de gamma alta tenen vins amb DO Empordà

El 40% dels restaurants de gamma alta de Barcelona ja ofereixen vins de la DO Empordà a la seves cartes, segons un estudi encarregat pel Consell Regulador de la denominació empordanesa

La presència dels vins empordanesos és menor als restaurants de gamma mitja.
La presència dels vins empordanesos és menor als restaurants de gamma mitja. | DO Empordà.
Redacció
25 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:27h
La dada més rellevant de l’informe és que un 40% dels restaurants de gamma alta inclouen vins de la DO Empordà a les seves cartes. La presència dels vins empordanesos és menor als restaurants de gamma mitja -un 27%- i de gamma baixa -un 16%-.

En conjunt, els vins empordanesos són presents al 20% de les cartes dels restaurants barcelonins.


La denominació empordanesa és la desena en nombre de vins a les cartes dels restaurants barcelonins i la sisena de les DO catalanes. El nombre de vins empordanesos per carta és molt similar a la d’altres denominacions catalanes, amb un percentatge del 3% sobre el total dels vins de les cartes.  
 
El preu mig del vi negre de l’Empordà és de 20€, inferior a Priorat (25€), igual que Ribera, i superior a Montsant (18€).
 
Per elaborar l’estudi s’han analitzat les cartes de 1.139 restaurants de la ciutat de Barcelona i s’han realitzat també enquestes qualitatives a una trentena de professionals dels àmbits de la restauració, la distribució i la comunicació.

L’estudi sobre la presència dels vins empordanesos a la restauració i una jornada celebrada paral·lelament amb cellers del sector, formen part de les accions que porta a terme el Consell Regulador de la DO Empordà per millorar el seu posicionament en aquest àmbit, sobretot a la capital catalana.