Arxiven la demanda contra Messi d'un empresari que li reclamava part dels seus guanys

El jutge diu que no queda provat que el pare del jugador i el denunciant acordessin el pagament d'un percentatge dels ingressos

El futbolista Leo Messi
El futbolista Leo Messi | @TeamMessi
NacióDigital
24 de gener del 2019
Actualitzat el 25 de gener a les 11:25h
El jutjat de primera instància número 1 de Girona ha desestimat una demanda contra Leo Messi presentada per un empresari gironí que li reclamava una part dels guanys. El magistrat argumenta que "no resulta provat" que el pare del jugador i el denunciant acordessin mitjançant un document el 2004 que aquest últim rebria un percentatge dels ingressos de Messi si arribava a jugar al primer equip del Barça.

El jugador era llavors menor d'edat. En la sentència, el jutge considera "sorprenent" que l'empresari demanés ajuda al pare de Messi el 2011 per obtenir un contracte del Barça si realment hagués existit la contraprestació suposadament acordada. "Hauria estat més lògic exigir el compliment de la prestació", afegeix. L'empresari haurà de pagar les costes. Encara pot presentar recurs davant l'Audiència de Girona.

El magistrat també apunta que Messi era menor d'edat i no va intervenir personalment en les negociacions, ni tampoc tenia per què conèixer el contingut d'aquest document. 

A canvi d'un permís de residència

L'empresari assegura que va signar un acord amb el pare de Messi a canvi d'un contracte laboral per regularitzar la seva situació al país i obtenir el permís de residència. Segons ell, el document, que s'hauria signat a l'octubre del 2004 quan Messi jugava al Juvenil B, establia que en cas que arribés al primer equip li pagarien un percentatge dels guanys del futbolista. Entre les temporades 2005/06 i 2008/09 el percentatge havia de ser del 2%; pujava mig punt entre 2009/10 i 2012/13, i arribava al 3% entre les temporades 2013/14 i 2019/20. L'empresari va interposar la demanda l'any 2011.

Els advocats de Messi, en canvi, van al·legar que si bé és cert que el pare del jugador va estar donat d'alta en l'empresa del denunciant, va ser un favor i no es va pactar cap remuneració a canvi. 

La tramitació d'aquesta demanda, que es va admetre ja fa anys, va quedar suspesa perquè els demandats van presentar una denúncia per la via penal per una suposada falsificació de la signatura. El jutjat d'instrucció, però, va arxivar el cas i això va reactivar la tramitació de la causa per la via civil. Messi no va comparèixer en el judici, que va ser el 13 de novembre del 2018.