La nevada ja provoca problemes a les carreteres del Pirineu

Les precipitacions aniran a més i poden arribar, de manera més feble, a punts de la Catalunya interior

Nevada al Pallars Sobirà, en una imatge d'arxiu
Nevada al Pallars Sobirà, en una imatge d'arxiu | Ramon Baylina / Meteopallars
NacióDigital
23 de gener del 2019
Actualitzat a les 7:44h
Les previsions s'han complert i des de fa unes hores neva amb persistència al Pirineu. La nevada més important des de l'inici de l'any ja està provocant problemes a les carreteres principals de la serralada com la N-260, la C-13 i la C-28.

La nevada deixarà gruixos molt importants a la cara nord del Pirineu –Val d'Aran i nord del Pallars Sobirà- i notables a la cara sud. A més, podrà arribar de manera més testimonial al Prepirineu i punts de la Catalunya interior.

En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activat un avís per risc de neu per l'acumulació de 20 centímetres per sobre dels 700 metres. El nivell de risc és molt alt a la Val d'Aran, alt als Pallars, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Ripollès i moderat en altres comarques com la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Berguedà, Solsonès, l'Anoia, la Segarra, l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat.
 

Avís per neu del Servei Meteorològic de Catalunya. Foto: SMC


A l'extrem nord del Pirineu nevarà a totes les cotes, i a la resta del territori la cota de neu se situarà al voltant dels 600 metres, i puntualment per sota. A mesura que avanci la jornada anirà guanyant terreny el vent –el Servei Meteorològic també ha emès un avís de risc-.

- Consulta aquí totes les incidències viàries per la nevada.