Ple de Girona

Girona facilitarà el tràmit de descompte en el consum d'aigua de les famílies nombroses

La moció d'ERC-MES aprovada per unanimitat al ple demana que s'estudiï la possibilitar d'aplicar de forma automàtica el descompte

per Xavier Borràs , Girona, 21 de gener de 2019 a les 19:40 |
Martí Terés, d'ERC-MES, ha presentat la moció, aprovada al ple. | @girona_cat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Girona d'aquest dilluns, 21 de gener, ha aprovat per unanimitat una moció del grup municipal d'ERC-MES en què es demana facilitar el tràmit del descompte en el consum d'aigua per a les famílies nombroses, especialment ara que la gestió d'AGISSA és en mans del consistori.

El servei d'aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter es composa de tres blocs de consum domèstic. El primer, per al consum de fins a 6m3/mes; el segon, d'entre 6.01 i 12 m3/mes; i el tercer, per a consums superiors als 12m3 mensuals. Cada bloc de consum té un preu superior a l'anterior. Així doncs, als consumidors que excedeixen el consum corresponent al bloc 1 sel's aplica la tarifa del bloc 2, i si excedeixen el consum del bloc 2, sel's aplica la tarifa del tercer.


Tanmateix, en el cas dels contractes de subministrament d'habitatges on resideixi una família nombrosa s'aplicarà una tarifa especial. Aquesta consisteix a "ampliar" el segon bloc de facturació, traspassant part del consum des del tercer bloc al segon, incloent per tant també el traspàs de les tarifes, més barates. Concretament, l'ampliació del segon bloc és de 9 metres cúbics per trimestre per cada persona que excedeix de 4 en el nucli familiar. Caldria, segons Martí Terés –que ha presentat la moció–,que la informació donada per l'empresa fos més clara, ja que en alguns punts arriba a ser contradictòria sobretot pel que fa al nombre de persones exactes necessària per a aplicar el descompte.

L'objecte de la moció versa sobre o bé facilitar el tràmit d'aquest descompte o bé que aquest s'apliqui automàticament i d'ofici. Actualment, qui la sol·licita ha presentar dos documents: d'una banda, el carnet acreditatiu de família nombrosa, i de l'altra, un certificat d'empadronament expedit per l'Ajuntament, o en el seu defecte, un document que permeti acreditar que la residència habitual familiar és en aquest domicili.


En aquest sentit, ara que la gestió de l'aigua s'està duent de forma directa, i així ho seguirà essent en el futur, és, per a ERC-MES, un bon moment per a facilitar el tràmit del descompte. Aquesta proposta s'emmarca en la voluntat de reduir la burocràcia i facilitar l'accés de la ciutadania a les ajudes i bonificacions ofertes per l'administració. 

 

Participació