Ple de Girona

El nomenclàtor de Girona reservarà el 66% de noves propostes a noms de dona

La representació femenina als carrers de Girona només és d'un 7% contra un 41% de noms que són d'home

per Xavier Borràs , Girona, 21 de gener de 2019 a les 18:30 |
El regidor Narcís Sastre ha presentat la modificació del Reglament. | @girona_cat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Girona, que s'ha iniciat passats 4 minuts de les sis de la tarda d'aquest dilluns 21 de gener, ha aprovat inicialment la modificació del Reglament de Creació i funcionament de la Comissió del Nomenclàtor, especialment pel que fa al biaix de gènere.

El regidor Narcís Sastre ha recordat que recentment el diari The Economist es feia ressò es de la qüestió del gènere a Europa amb l'evidència dels pocs noms de dones que es posa als carrers. Sastre ha detallat que la representació femenina als carrers de Girona només és d'un 7% contra un 41% de noms el tenen d'home.


Mentre CiU, ERC, CUP-Crida per Girona i el PSC han votat favorablement, PP i C's s'hi han abstingut. Així, Concepció Veray ha argumentació que "no cal obligar-nos a fer una cosa que no hauria de ser obligatòria" i Pujola (C'S) ha manifestat que "l'informe d'impacte de gènere no ha tingut gaire èxit, perquè de les sis recomanacions fetes només se n'ha inclòs una".

Després d'un temps de vigència d'aquest reglament, així com de l'experiència assolida en la seva aplicació, es va posar de manifest la necessitat de modificar algun punt del seu articulat, es va redactar per part de l'equip tècnic responsable una nova proposta de Reglament i es va posar l'accent en la qüestió de gènere, fins a l'aprovació final d'avui.
 

 

Participació