Milers de persones protesten a Girona contra les detencions de batlles i activistes

ANC, Òmnium i AMI han cridat a manifestar-se i marxar fins a la subdelegació del govern espanyol, i hi ha nombroses concentracions arreu del país

Redacció
16 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:05h
Milers de manifestants es concentren aquest dijous al vespre a Girona en senyal de rebuig a la quinzena de detencions que ha practicat -i decidit- hores abans la policia espanyola a les comarques gironines. Entre els detinguts, dos alcaldes de la CUP, el de Verges (Baix Empordà), Ignasi Sabater, i el de Celrà (Gironès), Dani Cornellà, un fotoperiodista que era a Girona justament informant de les detencions, Carles Palacio, i una dotzena d'añltres activistes.

La manifestació de Girona l'han convocat -per separat-, les tres grans entitats indpendentistes: l'AMI, que en un primer moment ha cridat tots els alcaldes catalans a concentrar-se a la plaça de l'u d'octubre de la ciutat a dos quarts de set, i, posteriorment, l'ANC i Òmnium, que han convocat a protestat al mateix lloc i marxar posteriorment cap a la subdelegació del govern central.

A la mateixa hora, a Barcelona, la protesta ha tingut com a objectiu la comissaria de la policia espanyola a Via Laietana, en una convocatòria avalada pels CDR i la CUP. Arreu del país s'han convocat altres concentracions, davant de subdelegacions del govern espanyol -com és el cas de Tarragona-, de comissaries de la policia estatal -Lleida- o davant dels ajuntaments, entre d'altres indrets.