L'advocat de l'alcalde de Verges detingut: «No em deixen entrar a comissaria si no parlo castellà»

La policia espanyola deté els alcaldes de Celrà i Verges per desordres públics

L'advocat Benet Salellas, a la comissaria de Girona
L'advocat Benet Salellas, a la comissaria de Girona | ACN
Redacció
16 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:32h
La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest dimecres per desordres públics l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater (CUP), i el de Celrà, Dani Cornellà (CUP), segons ha confirmat el partit. Fonts de la policia han confirmat a l'ACN que hi ha una operació policial per aquest motiu a Girona i a algun altre municipi de la demarcació. també s'hi hauria detingut una membre del CDR local.

L'advocat de Sabater, Bemet Salellas, ha explicat a Catalunya Ràdio que l'estaven esperant quan ha sortit de casa a primera hora del matí, cap a dos quarts de vuit. Segons ha dit, l'han detingut per desordres públics tot i que desconeix per quins fets concrets. La formació també ignora els motius de la detenció.

Salellas ha apuntat que hi ha hagut un "estira i arronsa" amb alguns veïns que han protestat per la detenció. Els CDR ja han convocat una concentració de protesta a les 9 hores a la comissaria de Girona, i afirmen igualment que hi ha dos detinguts.


Els diputats de la CUP, ERC i JxCat han abandonat les comissions del Parlament en solidaritat amb els detinguts i "per la situació d'anormalitat democràtica i política que estem vivint".

L'operació està tutelada pel jutjat d'instrucció número 4 de Girona i la porta a terme la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona de la Policia Nacional i la Comissaria General d'Informació. 

El català amb la policia espanyola

Salellas ha dit a RAC1 que es tracta d'una "detenció desproporcionada i injustificada per escarmentar". També ha explicat que la policia espanyola li ha negat l'entrada a la comissaria de Girona: “M’ha dit que no podia entrar fins que no parlés castellà”.

L'exdiputat de la CUP David Fernández ha fet un retuit d'aquest fet adreçat a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.