Alerta per fort vent als extrems nord i sud de Catalunya

També hi ha un avís per fort onatge, i la temperatura màxima pujarà lleugerament a tot el territori

Redacció
13 de gener del 2019
Actualitzat el 14 de gener a les 9:26h
El pla per fort vent de Protecció Civil (Ventcat) està en estat de prealerta a partir de la pròxima matinada i fins demà migdia. S'avisa que hi haurà vent de component nord i oest al Alt Pirineu, Aran, nord de Catalunya, terç sud i Baix Camp. En concret, al nord del cap de Creus, a les terres de l'Ebre i als cims del Pirineu hi haurà cops forts o molt forts.
 
També hi ha un avís per fort onatge ja que les onades poden superara els 2,5 metres a l'Alt i el Baix Empordà. Pel que fa a la a temperatura màxima pujarà lleugerament i es mourà entre els 4 i 9 ºC al vessant nord del Pirineu i a l'altiplà Central, entre 9 i 14 ºC al Pirineu, Prepirineu i depressió Central, i entre 11 i 16 ºC a la resta del territori.

   
El cel estarà poc ennuvolat per núvols alts i prims en general, més abundants a la meitat nord del país. Tot i això, al vessant nord del Pirineu quedarà entre mig i molt ennuvolat al llarg del matí per núvols baixos; així com a sotavent de la serralada hi haurà bandes de núvols mitjans durant tot el dia. A banda, fins a migdia hi haurà alguns estrats baixos a punts de l'altiplà Central.