Quim Torra: «RCR Arquitectes representen la cultura en el seu sentit més radical»

El president ho destaca durant el lliurament als garrotxins de la Medalla d'Or de la Generalitat

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta en el moment de rebre el guardó de mans del president Quim Torra.
Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta en el moment de rebre el guardó de mans del president Quim Torra. | Rubén Moreno.
Redacció
11 de gener del 2019
Actualitzat a les 8:54h
El president Quim Torra ha estat prou clar aquest vespre de dijous al Palau de la Generalitat, a Barcelona, durant la cerimònia de lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya a RCR Arquitectes ja que ha posat en valor que "representen perfectament  el concepte de cultura entès en el seu sentit més ampli i radical, és a dir, que va a la mateixa arrel”. Així mateix, els ha agraït la seva “lluita per la seva veritat", que els ha portat a ser distingits amb els premis amb més prestigi del món.

La Medalla d’Or és la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu per reconèixer les persones i col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis rellevants, destacats, eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic. En aquesta ocasió (l'any 2017 no es van poder atorgar per causa de l'aplicació de l'article 155) també s'ha lliurat el guardó a a Carme Forcadell, Carles Viver i Pi-Sunyer. Torra ha destacat la "lluita per la veritat" de la presidenta Forcadell i el "rigor professional i intel·lectual, i el compromís" de Viver i Pi-Sunyer

El president de la Generalitat s'ha referit a RCR Arquitectes com a "exemples evidents d’aquesta societat que ens fa sentir orgullosos i que ens permet tenir un mirall on ens agrada reconèixer-nos". El el decret de concessió als arquitectes garrotxins subratlla "la seva trajectòria en l’àmbit de l’arquitectura, el paisatge i l’art” i la “projecció internacional obtinguda a través d’una obra que dona a conèixer el nostre país amb prestigi i gran interès cultural”.
 

El president de la Generalitat i el del Parlament amb els guardonats Foto: Rubén Moreno.


Quim Torra ha expressat la seva confiança en Catalunya, perquè el seu "dinamisme social, cultural i polític són garantia que ens en sortirem" i ha assegurat que, "forjada davant l’adversitat aspira a construir-se en positiu, amb tota l’ambició i amb tota l’esperança".