Detenen a Platja d'Aro la filla de 17 anys de la dona morta a ganivetades a Banyoles

Els Mossos d'Esquadra la cercaven des de dimecres a la nit, ja que hauria deixat una nota en què reconeixia el crim

Pla mitjà dels investigadors emportant-se proves aquest dijous a Banyoles.
Pla mitjà dels investigadors emportant-se proves aquest dijous a Banyoles. | ACN.
Redacció
10 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:52h
Els Mossos d'Esquadra han localitzat i detingut aquest dijous al migdia a Platja d'Aro la noia de 17 anys de Banyoles que estaven buscant des de la nit anterior per la mort a ganivetades de la seva mare, de 53 anys. La menor hauria deixat una nota en què reconeixia ser l'autora del crim. 

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Girona han seguit el rastre de la noia fins a un domicili familiar a la costa, on hauria arribat el mateix dimecres a la tarda, abans que es conegués la mort de la seva mare.

Segons fonts properes a la investigació, veïns de l'edifici van sentir crits i una discussió a primera hora del matí de dimecres, però el cos no es va trobar fins la nit. El va trobar un altre fill de la dona, que va ser qui va donar l'alarma, entre les nou i les deu de la nit de dimecres. La víctima presentava múltiples ganivetades i, era als peus del llit en una habitació del domicili de Banyoles.

La comitiva judicial va arribar al lloc dels fets, a l'avinguda Països Catalans 45-47 -en ple centre de Banyoles-, passades les dotze de la matinada per fer la inspecció ocular, recollir proves i fer l'aixecament de cadàver. Al pis, hi van un ganivet ensangonat, que podria ser l'arma del crim, i una nota manuscrita que els investigadors atribueixen a la menor, on aquesta reconeixeria ser l'autora del crim. Els agents van estar tres hores recopilant indicis i proves dins del pis. 

L'aixecament de cadàver s'ha fet a quarts de quatre de la matinada. El furgó funerari ha traslladat el cos de la víctima a l'Institut de Medicina Legal de Girona, per fer-li l'autòpsia. 

L'Ajuntament de Banyoles ha declarat dos dies de dol oficial i ha convocat per a demà divendres una concentració de rebuig al crim i de solidaritat amb la família.