Endesa

ERC-MES denuncia que continuen els talls de llum en alguns barris de Girona

La coalició critica les promeses electoralistes del govern municipal al sector est

per Xavier Borràs, Girona | 7 de gener de 2019 a les 12:46 |
Maria Mercè Roca, portveu i cap de l'oposició d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona. | Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha tornat a denunciar els talls de llum que pateixen alguns barris de la ciutat. La portaveu, Maria Mercè Roca, ha expressat que “és indignant que en plenes vacances de Nadal hi hagi hagut gironins i gironines que no han tingut llum malgrat pagar honradament totes les factures”. En aquest sentit, la regidora ha declarat que “és immoral que hi hagi grans empreses que guanyen milions d’euros a l’any incapaces d’oferir un bon servei de subministrament elèctric a les persones que, a més a més, compleixen amb el contracte i són bons pagadors”.

En aquest sentit, la cap de l’oposició ha recordat que recentment l’equip de govern va prorrogar el contracte de subministrament elèctric municipal amb Endesa. Roca ha valorat que “s’haguessin d’haver buscat alternatives veient com aquesta companyia tracta a molts ciutadans de Girona”, i també ha explicat que ERC-MES “vam votar en contra de la pròrroga perquè apostem per l’energia verda i per nous models empresarials amb una elevada responsabilitat social”.


Efectivament, tal com ja informar NacióGirona, el ple de l'Ajuntament de Girona del 10 de desembre va aprovar pels pèls (CiU, PP, C's), amb els vots en contra de PSC, ERC i CUP, l'adhesió a la segona pròrroga del contracte amb Endesa. En aquella ocasió, Martí Terés (ERC) va argumentar que caldria "impulsar alternatives energèticament més justes i nous models d'empresa més cooperatius", i Lluc Salellas, en nom de la CUP-Crida per Girona, va afirmar que "Endesa és l'empresa que més ha boicotejat la llei de pobresa energètica" i va recordar que l'Ajuntament "no ha fet ni una sola proposta en sobirania energètica real".

Segons la regidora, la llei de contractació “dóna prou marge per a introduir clausulat social i ambiental”. L’accés a l’energia i als subministraments és un dret bàsic, ha conclòs Roca.


Electoralisme al sector est

Un dels barris més afectats pels talls de llum és el de Font de la Pólvora, al sector est. Els veïns i veïnes de la zona s’han organitzat en la “plataforma per la dignitat” per reclamar un tracte just. En aquest sentit, Maria Mercè Roca ha explicat que “la setmana passada el govern va prometre 147.000€ per construir una zona d’esbarjo al barri com a resposta al malestar pels talls de llum”. Sobre aquesta iniciativa, la regidora ha valorat que “evidentment hi estem d’acord, però es veu d’una hora lluny que és una mesura electoralista destinada a aplacar el malestar que existeix al sector”. Per últim, Roca ha instat al govern de Girona a realitzar menys promeses a cinc mesos de les eleccions i a “solucionar els problemes reals de la gent de Girona”.

 

 

Participació