Ensenyament

​La preinscripció escolar, del 29 de març al 9 d'abril

​En el cas de Batxillerat i FP serà al maig | L'any passat es va retardar un mes, en ple 155

per Redacció, 4 de gener de 2019 a les 14:13 |
Una aula d'una escola de Granollers, en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Granollers
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Educació ha fixat entre el 29 de març i el 9 d'abril el període hàbil per presentar les sol·licituds de preinscripció escolar per als estudis obligatoris del curs 2019-2020. La data pretén anticipar-se a les vacances de Setmana Santa, que aquest any cauen la tercera setmana d'abril. La preinscripció, doncs, torna a les seves dates habituals, després que l'any passat es retardés notablement fins al període entre el 13 i el 24 d'abril.

El retard de l'any passat va arribar en plena aplicació de l'article 155 i amb el debat obert sobre la possibilitat que el govern espanyol aprofités la intervenció per incloure una casella per triar la llengua vehicular. El departament d'Ensenyament de la Generalitat intervinguda va justificar la decisió per donar resposta a les demandes de la comunitat educativa de reduir el calendari, i per comprimir el període entre la preinscripció i la matriculació.


La preinscripció del curs vinent per als estudis de Batxillerat esta prevista per la primera quinzena de maig, i en el cas de la Formació Professional, arts plàstiques i disseny, per a la segona quinzena de maig. 

A banda, pel proper procés de preinscripció, es preveu publicar al febrer la modificació del decret de preinscripció que estableix el procediment d'admissió d'alumnes en els centres sufragats amb fons públics. L'octubre passat, el Govern ja va avançar les intencions de canviar alguns dels criteris que fins ara donaven punts en l'elecció d'escola, com és l'eliminació dels punts complementaris per a fills i germans d'exalumnes, i per a celíacs. L'objectiu de l'executiu és millorar l'equitat per lluitar contra la segregació escolar.

 

Participació