Talls de llum

Veïns de Girona est creen la Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora

Una quarantena de ciutadans s'autoorganitzen per a fer front als talls de llum “indiscriminats” d’Endesa i denunciar la passivitat de l’Ajuntament davant la multinacional

per Xavier Borràs, Girona | 27 de desembre de 2018 a les 08:39 |
La nova Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora denuncia els talls de llum d'Endesa. | Europa Press.
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una quarantena de veïns del barri gironí de Font de la Pólvora es van reunir per primera vegada el passat 22 de desembre per a fer front comú als talls de llum “indiscriminats” d’Endesa que fa anys que pateixen. La Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora neix amb la voluntat autoorganitzativa dels ciutadans de Girona est amb la vocació de conscienciar la resta de gironins d’una situació “profundament injusta.”
 

Els ciutadans d'aquest barri gironí fa temps que denuncien que diàriament se’ls talla la llum, cosa que suposa un greu problema amb l’arribada de l’hivern, ja que moltes llars no poden utilitzar la calefacció elèctrica. Des de fa unes setmanes, veins afectats per aquestes mesures extremes d’Endesa estan recollint les factures per a denunciar el greuge.
 

Els portaveus de la plataforma van indicar que “una situació com la nostra, on veïns que paguen les factures veuen com cada nit els tallen la llum sense donar cap explicació, no passaria mai a barris més cèntrics de Girona. És evident que per a aquest govern som ciutadans de segona.”
 

Els membres de la plataforma exigeixen una “solució real” i que Endesa i l’Ajuntament deixin de llançar missatges “estigmatitzadors”, que només “marginen encara més una comunitat històricament exclosa de Girona.”
 
La Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora es constitueix com una assemblea que exercirà d’òrgan amb poder de decisió. Cada carrer tindrà entre tres i cinc representants per a facilitar la coordinació i la comunicació veïnal.
 
El col·lectiu també té presència a les xarxes socials:  Twiter: @dignidadfont / Instagram: plataformadignidad2018 / Facebook: Plataforma por la dignidad Font de la Pólvora.
 

 

Participació