Lluc Salellas encapçalarà la llista de Guanyem Girona

Pere Albertí, actual regidor de MES-Moviment d’Esquerres a l’ajuntament, serà el número 5

Redacció
22 de desembre del 2018
Actualitzat el 27 de desembre a les 8:39h
Lluc Salellas
Lluc Salellas | Xavier Borràs
El regidor de la CUP-Crida per Girona a l’Ajuntament de Girona, Lluc Salellas, encapçalarà la llista de Guanyem Girona per a les eleccions municipals. El seguiran, per aquest ordre, l’educadora Cristina Andreu, l’emprenedor Xevi Montoya, l’activista social Dolors Serra i Pere Albertí, actual edil de MES-Moviment d’Esquerres. La formació ha donat a conèixer qui encapçalarà la candidatura aquest dissabte, en un acte als Jardins de la Infància, on s’hi han reunit un centenar de simpatitzants. A través d’un comunicat, Salellas ha destacat que aquesta és “una candidatura per guanyar, que neix amb una clara vocació de governar i de transformar el model de ciutat”.

Els cinc candidats han superat l'aval de l'assemblea de Guanyem Girona, que va obrir un procés participatiu durant el qual s'han proposat fins a 250 noms per formar part de la llista. El moviment, que integren partits polítics, entitats i activistes socials i culturals, ha destacat el caràcter "assembleari" amb el qual s'han escollit.

La coordinadora de Guanyem Girona va obrir un procés participatiu per fer la llista, on van participar 400 persones. Cadascuna, podia proposar fins a tres noms. Es van recollir 900 propostes, que es van concretar en 250 possibles candidats. I d'aquests, n'hi va haver un centenar que van acceptar ser part de la candidatura.

El primer lloc de la llista l’ocupa Lluc Salellas, actual regidor de la CUP-Crida per Girona a l’Ajuntament de Girona. De formació és periodista i politòleg i té un màster en ciència política per la Universitat d’Edimburg. Ha treballat de periodista en diversos mitjans i és autor del llibre ‘El franquisme que no marxa’, entre d’altres.

Cristina Andreu anirà de número dos a la llista. Ha estat educadora Social als barris de Girona i és activista pels Drets Humans. Té experiència en el disseny i gestió de polítiques públiques a la Generalitat, l’Ajuntament de Girona i a la fundació SER.GI.

El tercer serà Xevi Montoya. És empresari, professional del màrqueting en línia i la transformació digital dels negocis. Ha estat vinculat durant molts anys a Òmnium Cultural, primer com a vicepresident d’Òmnium Gironès i més tard com a membre de la junta nacional, fent equip amb Muriel Casals i Jordi Cuixart.

El segueix Dolors Serra, activista social. Actualment és portaveu de la plataforma Girona Acull i participa a l’Associació Xangara, la Xarxa pels Drets Socials i de la Coordinadora d’ONGs de Girona.

L’actual regidor de MES-Moviment d’Esquerres a l’Ajuntament, Pere Albertí, tanca aquests primers cinc noms de la llista de Guanyem Girona. Albertí és geòleg de formació i ha estat professor d’instituts de Girona durant més de 40 anys i director de l’Institut Montilivi.

Segons un comunicat difós aquest dissabte, “la comissió de llistes de Guanyem Girona continua treballant per completar la llista electoral seguint criteris de paritat de gènere, que es faci visible un equilibri entre els barris, que es visualitzin les lluites socials de la ciutat i que els primers llocs de la llista estiguin integrats per persones amb experiència en gestió en àmbits concrets”.
 

Els cinc primers candidats de Guanyem Girona. Foto: Guanyem Girona