La CUP denuncia inacció del PDCat en les irregularitats constants del Consorci Costa Brava

Davant el report de la Sindicatura de Comptes, la formació anticapitalista continua exigint responsabilitats polítiques i reclama una aposta pel model de gestió pública de l’aigua

Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:38h
El diputat de la CUP, Lluc Salellas, exigeix depurar responsabilitats polítuques en l'afer.
El diputat de la CUP, Lluc Salellas, exigeix depurar responsabilitats polítuques en l'afer. | Xavier Borràs.
La Sindicatura de Comptes ha fet públic, el passat 12 de desembre, un report en què destaquen importants irregularitats en la contractació del Consorci de la Costa Brava-Entitat local de l’aigua. En l’informe sobre l’exercici de 2016 l’ens denuncia, entre d’altres irregularitats, que 93 contractes es van adjudicar com a contractes menors quan haurien d’haver-se fet per concurs públic. Aquestes irregularitats en la contractació afectarien l'Empresa Mixta d’Aigües de la Costa Brava, SA (EMACBSA) i Abastament en Alta Empresa Mixta, SA (ABASTEM).

La Candidatura d’Unitat Popular remarca que aquestes irregularitats detectades se sumen a les ja denunciades públicament per la formació al llarg dels darrers dos anys. El mes de desembre de 2016 l’auditoria feta pels serveis tècnics de la Diputació de Girona i Faura Casas Auditors recollia un seguit d’irregularitats que afectaven els socis privats de les empreses mixtes esmentades, com per exemple, la utilització dels recursos de la part pública sense existència de conveni o contracte, i la inhibició de fer les aportacions compromeses en el manteniment i millora de les instal·lacions.

També, el mes de febrer del 2017 la CUP va denunciar que les dietes del Consorci de la Costa Brava percebudes pels càrrecs polítics que en formen part van augmentar el 862% durant l’any 2016, en què es va arribar a cobrar 900 euros per cada reunió, i que aquestes dietes estaven camuflades fora dels pressupostos del Consorci.

Lluc Salellas, representant de la CUP a la Diputació de Girona, afirma que aquestes males praxis “reafirmen la demanda de la CUP de depurar responsabilitats polítiques i fixar mecanismes de transparència, i alhora fan evident la necessitat d’apostar inequívocament per un model de gestió dels serveis essencials com l’aigua totalment públic”.