L'ACA finalitza la retirada de vegetació acumulada a la conca del Ter

Mentre nou brigades treballen en 23 actuacions més, també s’han iniciat tasques en diversos punts de l’Alt i el Baix Empordà per la llevantada del 18 de novembre

Actuacions a la llera del riu Daró a Gualta (Baix Empordà).
Actuacions a la llera del riu Daró a Gualta (Baix Empordà). | ACA.
Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 9:19h
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat prop de 50 actuacions de manteniment i conservació de lleres a la conca del riu Ter. Els treballs, iniciats per via d’emergència el 19 d’octubre, estan pressupostats en 1,8 milions d’euros i contemplen un total de 150 actuacions per a retirar la vegetació acumulada en diversos trams fluvials de la conca del Ter, des de la seva capçalera fins a l’entrada de l’embassament de Sau.

Les mesures ja finalitzades s’han dut a terme a Ripoll, Ribes de Freser, Queralbs, Llanars, Camprodon, Camdevànol, Vilallonga de Ter, Sant Joan de les Abadesses, Manlleu, Torelló, Sant Quirze de Besora i Sant Pau de Segúries. Els treballs s’han focalitzat en punts sensibles com nuclis urbans, ponts i passos de carretera, per evitar afectacions.
 
Actualment, nou brigades estan treballant en un total de 23 actuacions en els municipis de Ripoll, Montesquiu, Vilallonga de Ter, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses. Ribes de Freser, Manlleu, Sant Vicenç de Torelló, Sant Quirze de Besora i Sant Joan de les Abadesses.
 
Actuacions a l’Empordà
 
Paral·lelament, l’ACA també ha iniciat diverses actuacions derivades de la llevantada registrada el 18 de novembre i que va afectar a diversos punts de l’Alt i el Baix Empordà. Concretament, s’estan fent actuacions a Figueres (riu Manol), Fontanilles i Gualta (riu Daró), consistents en la reparació de motes que s’han trencat i a reparar un dic que s’ha esfondrat.