Els propers premis Princesa de Girona es lliuraran a Barcelona

L'ajuntament de Girona va denegar permís l'any passat per entregar els guardons a l'Auditori , i va assegurar que promouria que mai més s'hi lliuressin a la ciutat

El rei Felip VI i la princesa Elionor
El rei Felip VI i la princesa Elionor | Europa Press
Redacció
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:41h
La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) lliurarà els seus premis anuals del 2019 a Barcelona. La decisió l'ha pres aquest dimarts el patronat de la fundació, que s'ha reunit al Palau Reial de Madrid amb l'assistència dels reis Felip VI i Letícia. L'acte se celebrarà a la capital catalana al novembre, en un acte que presidiran els reis espanyols.

El canvi de seu obeeix al desè aniversari dels guardons. Però també arriba després que l'edició de l'any passat, l'Ajuntament de Girona no atorgués permís a la fundació per emprar l'Auditori de la ciutat. Els premis es van lliurar finalment a Vilablareix (Gironès), en un mas propietat dels germans Roca, enmig d'una notable polèmica.

La decisió de la fundació també s'estaria avançant a una nova negativa per part de l'ajuntament gironí: l'alcaldessa, Marta Madrenas, ja va anunciar la seva intenció de proposar que l'equipament no acollís mai més l'entrega dels guardons.

Tot i que l'any vinent els premis es lliurin a Barcelona, la FPdGi sí que farà a Girona la reunió del Patronat del mes de juny, que també presideixen els monarques espanyols.