La Intersindical convoca una vaga general de dues hores per al 21-D

L'aturada coincideix amb la reunió del consell de ministres a Barcelona, i hi ha previstes altres accions de protesta

La capçalera de la manifestació independentista del 1r de Maig.
La capçalera de la manifestació independentista del 1r de Maig. | Ferran Casas.
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:32h
La Intersindical-CSC ha presentat aquest dilluns un preavís de vaga general de dues hores -entre les 12.30h i les 14.30h- per al 21 de desembre, segons ha confirmat NacióDigital. Avui era l'últim dia per registrar la convocatòria i des del sindicat han fet una crida als treballadors perquè s'hi sumin i aturin la jornada laboral durant aquest temps.

La vaga coincideix amb la reunió del consell de ministres a Barcelona i es convoca formalment per denunciar les mesures laborals i socials del govern espanyol, com ara la reforma laboral de l'anterior govern del PP o les impugnacions de les lleis socials aprovades pel Parlament durant la passada legislatura, així com les iniciatives "insuficients i centralistes" impulsades des de l'executiu de Pedro Sánchez. 

Ara per ara, el sindicat ha d'analitzar els suports d'aquesta vaga per saber si finalment la fa efectiva. En aquest sentit, recorden que durant el 21-D diverses entitats i organitzacions tenen previstes accions contra la visita del govern espanyol a Catalunya, "un rebuig legítim i compartit" pel sindicat republicà. 

Entre les mobilitzacions previstes hi ha accions dels CDR. Aquest cap de setmana, els grups independentistes van tallar l'AP-7 a l'Ampolla durant 15 hores, i diumenge van obrir diversos peatges arreu del territori. Aquestes últimes hores, els comitès han avisat que tenen previstes accions: "El 21-D serem ingovernables".