Les diputacions catalanes donen suport al projecte olímpic Hivern Pirineus-Barcelona 2030

Els presidents de les diputacions i el secretari general de l'Esport es reuneixen amb representants del COI a Suïssa

Els presidents de les diputacions catalanes i el secretari general de l'Esport, amb Thomas Bach i Pere Miró
Els presidents de les diputacions catalanes i el secretari general de l'Esport, amb Thomas Bach i Pere Miró | COI.
Redacció
07 de desembre del 2018
Actualitzat a les 7:56h
Després que el Comitè Olímpic Internacional (COI) descartés fa uns dies que la candidatura Pirineus - Barcelona s'avancés fins el 2026, el projecte olímpic català continua treballant en l'horitzó 2030. Aquest dimecres la seu del COI, a Lausana (Suïssa) ha acollit una reunió entre el director general adjunt de l'organisme olímpic, Pere Miró, amb el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i els presidents de les quatre diputacions de Catalunya: Marc Castells (Barcelona), Miquel Noguer (Girona), Rosa Maria Perelló (Lleida) i Josep Poblet (Tarragona). Els representants catalans també s'han reunit amb el president del COI, Thomas Bach.

Una imatge d'unitat institucional davant el COI que ha servit per constatar el suport de les quatre diputacions catalanes al projecte que lidera la Generalitat en la candidatura per als Jocs d'Hivern de 2030, que fa un mes va ser la gran protagonista de l'acte de presentació de la temporada d'esquí 2018/2019.

El mes d'octubre el COI va emetre un dictamen favorable a la candidatura catalana un mes després de visitar sobre el terreny les instal·lacions i infraestructures que podrien ser utilitzades durant aquest esdeveniment esportiu. L'informe tècnic de Gilbert Felli remarca que el projecte Pirineus - Barcelona 2030 segueix els nous criteris de sostenibilitat del COI per garantir la seva viabilitat i "un llegat positiu en el territori".