VÍDEO Els Mossos carreguen a Girona per protegir un acte dels ultres de Vox

El partit ultradretrà vol celebrar els 40 anys de la Constitució

Els Mossos han carregat contra els manifestants antifeixistes.
Els Mossos han carregat contra els manifestants antifeixistes. | ACN.
Redacció
06 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:22h
L'aniversari de 40 anys de la Constitució espanyola ha començat calent a Girona. Els Mossos d'Esquadra han carregat contra un grup d'activistes independentistes i antifeixistes que protestaven aquest matí per l'acte convocat per Vox i Borbònia, una plataforma unionista radical, amb el lema "Units per la Constitució". PP i la xenòfoba Plataforma per Catalunya també hi donaven suport.


Centenars de manifestants s'han mobilitzat des de primera hora del matí convocats per la Plataforma Antifeixista i els CDR per protestar contra l'acte dels ultres a la plaça 1 d'Octubre -l'antiga plaça de la Constitució-.

Quan un grup dels manifestants –la majoria encapuxats- han volgut accedir a l'espai retirant les tanques, els agents de la policia catalana han actuat amb contundència per fer-los fora. Els Mossos han aconseguit fer-los forta i dispersar-los pels carrers del costat.
 

Els Mossos han carregat contra els manifestants antifeixistes. Foto: ACN


En aquests moments, es troben en un lateral de la plaça envoltants d'un fort cordó policial. Entre els crits que s'hi senten hi ha "Fora feixistes dels nostres barris", "No passaran" i "Girona serà la tomba del feixisme".

Ahir al vespre ja es va celebrar un primer acte de rebuig contra el partit ultradretà. Unes 500 persones es van concentrar a la mateixa plaça i van pintar l'espai de color groc i també van dibuixar un gran símbol antifeixista.