Esquerra independentista

Mor el militant independentista Josep Bou als 93 anys

Aquest patriota palamosí, conegut com "L'avi Bou", va ser detingut i empresonat, quan ja era jubilat, en l'Operació Garzón el 1992

El patriota Josep Bou, «L'avi», a casa seva davant d'una estelada. | Arxiu.
per Redacció, 5 de desembre de 2018 a les 09:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portal d'informació i opinió de l'Esquerra Independentista, Llibertat.cat, anunciava aquest dimarts, 4 de desembre, la mort, el dia anterior, del militant independentista de Palamós, Josep Bou, L'avi, que quan ja era jubilat va ser detingut i empresonat a Alcalá-Meco en l'anomenada Operació Garzón l'any "olímpic" de 1992.

Aquest patriota, obrer del suro i actiu membre del Moviments de Defensa de la Terra i de Catalunya Lliure a la segona meitat dels anys vuitanta i primers noranta del segle passat, va ser posat en llibertat l'octubre d'aquell 1992 gràcies a la fiança que va pagar l'Ajuntament de Palamós. i tres anys després va ser absolt al macrojudici celebrat a l'Audiència Nacional espanyola de Madrid contra una trentena d'independentistes catalans i contra Terra Lliure, judici en què –segons expliquen a Llibertat.cat– Bou va denunciar i va plantejar, amb un to abrandat que "Qui jutjarà el jutge?", tot referint-se a Baltasar Garzón, i en què acabà la intervenció amb un "Visca Catalunya lliure!" seguida i aplaudida pels assistents –que els magistrats va recriminar amb amenaça de desallotjament de la sala.


Quan el Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg (TDHE) va sentenciar el 2004 contra el Regne d'Espanya per no haver investigat les nombroses denúncies de tortures fetes pels presos, Bou va manifestar en diversos mitjans que se sentia "moderadament satisfet" però que no cpmpensava els danys patits ni estava gens d'acord que el TDHE considerés que l'existència de les presumptes tortures no es podia demostrar.

La cerimònia de comiat es portarà a terme el proper divendres 7, a les 16h de la tarda, a la parròquia de Santa Maria de Palamós.

 

Participació