Normalitzada la circulació a la Jonquera l'endemà d'una jornada caòtica

Trànsit no destaca incidències rellevants després d'un dilluns marcat per les aturades a causa de les mobilitzacions de les "armilles grogues"

Camions aturats ahir a la Jonquera
Camions aturats ahir a la Jonquera | ACN
Redacció
04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 8:44h
Normalitzada la situació viària a la Jonquera després d'una jornada caòtica dilluns arran de les protestes de les "armilles grogues" a França. Segons Trànsit no hi ha incidències destacables aquest matí de dimarts. Els concentrats francesos, que denuncien els preus dels carburants i la pèrdua de poder adquisitiu del a població, van fer talls ahir i van provocar retencions de fins a catorze quilòmetres al cantó català de la frontera. 

Ahir, el conseller d'Interior, Miquel Buch, va convocar una reunió amb representants dels transportistes que estaven aturats a la Jonquera sense poder accedir a l'estat francès. A la trobada també hi van assistir representants dels Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, el Servei Català de Trànsit i la Direcció General de Transport. 

Segons dades d'Interior, entre 3.000 i 4.000 camioners van quedar aturats ahir a causa de les mobilitzacions de les "armilles grogues". A causa del gran volum de camions, alguns conductors van haver d'instal·lar-se en polígons industrials perquè les àrees de servei estaven plenes. A hores d'ara, però, la situació ja s'ha normalitzat.