societat

Mor una dona de 84 anys a Palamós després d'esperar-se a urgències durant set hores

L'hospital admet els fets i assegura que estan revisant "el circuit intern" per evitar "que no es tornin a produir situacions com aquesta"

per Redacció, 3 de desembre de 2018 a les 20:30 |
Imatge d'arxiu de l'hospital de Palamós | ACN
Una dona de Palafrugell (Baix Empordà) ha denunciat que la seva mare va morir a l'hospital de Palamós després d'esperar-se a urgències durant set hores. El cas va passar el 15 de novembre a la tarda, tot i que no ha transcendit fins ara. La pacient tenia 84 anys i va ingressar al centre perquè patia còlics i vòmits. La família critica que no se li va donar l'atenció que calia i ja s'ha posat en contacte amb un advocat per denunciar els fets.

La notícia arriba després de les manifestacions dels metges catalans, que denuncien la seva situació precària i la massificació de feina a la qual s'han d'enfrontar en l'atenció primària, sobretot a urgències.


Des de l'hospital de Palamós admeten que "el temps d'espera va ser superior al normal" i que, durant les hores que l'anciana va estar al box d'urgències, hauria calgut fer-li "una reavaluació mèdica" per avaluar-ne l'estat. En un comunicat, l'hospital assegura que estan revisant "el circuit intern" per evitar "que no es tornin a produir situacions com aquesta".

La filla ha explicat a Radio Capital que la seva mare s'estava en una residència de Palafrugell, i que se la va traslladar a l'hospital perquè patia còlics i vòmits i necessitava rebre atenció mèdica. L'anciana va morir aquell vespre, "després d'esperar durant set hores que passés algú del personal sanitari", lamenta la seva filla.

La família, que ha donat a conèixer el cas, assegura que ja s'ha posat en contacte amb un advocat per denunciar el centre hospitalari. De moment, la filla ha declinat fer més declaracions.

L'hospital de Palamós ha emès un comunicat on admet que caldria haver reavaluat l'estat mèdic de la pacient durant les hores que va estar-se al box. El centre informa que l'anciana va ser atesa pel personal d'urgències a les 15:25 de la tarda i que, inicialment, se la va classificar "correctament" amb nivell 3 (necessitat de múltiples exploracions i estabilitat fisiològica).


Temps "superior al normal"

"Aquell dia, i en aquella franja horària, el servei estava en una situació de màxima afluència de pacients, i n'hi havia més amb el mateix nivell d'urgència", recull el comunicat. "Això va comportar que el temps d'espera fos superior al normal", afegeix l'escrit.

Des de l'hospital admeten que, després de revisar el procés mèdic, "hauria estat convenient fer una reavaluació" de la pacient "durant les hores que va estar-se al box". Per això, el centre assegura que està "revisant el circuit intern que es va seguir perquè no es tornin a produir situacions com aquesta".

 

Participació