S'aixequen les restriccions a camions a l'AP-7, però continuen les cues

La protesta del col·lectiu "armilles grogues" talla la frontera a la Jonquera | La restricció als camions s'ha aixecat al migdia

Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 20:00h
Continuen els problemes a la Jonquera a causa de la manifestació del col·lectiu "armilles grogues" francès, que protesten des de fa un mes contra la pujada de preus dels carburants i la pèrdua de poder adquisitiu, i van decidir tallar aquest dissabte la frontera en territori nord-català. A les dues de la tarda continuaven les retencions a l'AP-7, abans d'arribar a La Jonquera, en sentit França, amb 15 quilòmetres de cues des de Biure i 3 quilòmetres a l'N-II a Pont de Molins.

Prèviament, s'han produït aturades de fins a 12 quilòmetres a l'autopista, que ha tingut els accessos tallats durant bona part del matí. Cap al migdia s'ha aixecat la restricció als camions de transport internacional. Podeu consultar aquí l'estat actual del trànsit).

El Servei Català de Trànsit ha estat desviant turismes cap a l'N-II, via que també està congestionada amb cues en sentit França. Els camions, no obstant, no es poden desviar i s'han acumulat als aparcaments propers a l'autopista, que s'han omplert completament, i on han hagut de tornar a dormir. Alguns dels afectats han explicat que estan aturats aquí des de diumenge i que veuen molt difícil poder portar les mercaderies que transporten als punts de destí quan estava previst.

Trànsit ha recomanat evitar la zona.