Revista de Girona

Nova monografia dels «Quaderns de la Revista de Girona» dedicada a Beuda

N'és autora la garrotxina Anna Tubert, llicenciada en història de l’art, gestora cultural i editora

per Redacció , 3 de desembre de 2018 a les 13:09 |
El nou volum monogràfic dels «Quaderns de la Revista de Girona» dedicat a Beuda (Garrotxa). | Miquel Millan.
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» continua traient al carrer nous volums de la sèrie de monografies amb el propòsit de complir amb la comesa que tots els municipis de les comarques gironines en puguin tenir publicada una. Després de sortir al carrer la d’Albanyà, tot just fa quinze dies, ara és el torn de la de Beuda Garrotxa). Concretament, la monografia correspon al número 194 de la col·lecció, editada per la Diputació de Girona conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa”.
 
La presentació d’aquesta publicació, coordinada per Anna Tubert, va tenir lloc aquest el passat dimarts, 27 de novembre, al local social de l’Ajuntament de Beuda i va anar a càrrec d’Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Àngels Sagué, directora de l’oficina de Besalú de CaixaBank; Anna Vayreda, batllessa de Beuda; Rosa Maria Gil, directora de la col·lecció; Joaquim Tremoleda, arqueòleg, escriptor i batlle de Lladó, i Anna Tubert, coordinadora de la monografia.

 

Tots els ponents de la presentació del volum posen amb el nou monogàfic a l'Ajuntament de Beuda. Foto: Miquel Millan.

El llibre

Seguint amb les coordenades pròpies dels «Quaderns de la Revista de Girona», el llibre és una monografia que pretén oferir una panoràmica general dels aspectes històrics, culturals, socials i geogràfics, passats i presents, que han configurat Beuda. Es tracta d’un extens municipi, de població dispersa, de la comarca de la Garrotxa, que amaga un ric patrimoni cultural i natural: esglésies romàniques, castells, forns de calç, coves, pedreres, arbres especials... El llibre fa un repàs a tota la història de Beuda i explica diversos aspectes que donen a conèixer un dels pobles més desconeguts i oblidats de la Garrotxa, però que està ben viu.


L'autora
 
Anna Tubert (Besalú, 1981) és llicenciada en història de l’art, gestora cultural i editora. És coautora del llibre Pintura i escultura romàniques a la vall del Terri i autora i il·lustradora dels contes Miss Boah! i el Cor d’Etcèteres iBallar! Viu a Beuda des del 2009. De la monografia de Beuda, n’ha escrit alguns capítols i n’ha coordinat l’equip de treball, format per altres persones residents o vinculades al poble: Rafael Carbonell (biòleg naturalista), Anna Cornella (paleontòloga i amant de la natura), Joan Frigola (arqueòleg i historiador), Bernat Sanz (informàtic, alpinista i amb estudis de medicina), Gerard Tubert (electricista i muntanyenc) i Anna Vayreda (llicenciada en dret i actual alcaldessa de Beuda).


Al llarg de la notable quantitat de volums publicats, la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines mitjançant les seves dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d’abast general). Amb aquesta publicació de Beuda, ja són 114 els municipis de les comarques gironines que tenen una monografia.
 

 

Participació