Girona compartirà una plataforma de contractació pública amb Barcelona i cinc municipis més

El sistema permetrà agilitzar tràmits, reduir burocràcia i augmentar la transparència de les licitacions i concursos

Acte de la signatura del contracte de la plataforma de contractació electrònica.
Acte de la signatura del contracte de la plataforma de contractació electrònica. | Ajuntament de Barcelona
Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:42h
L'Ajuntament de Terrassa ha adquirit conjuntament amb Barcelona, Girona, Gavà, Granollers, Mataró i Premià de Mar, una única plataforma de contractació electrònica. EL sistema farà que els set municipis catalans comparteixin la manera com gestionen les compres i contractacions de serveis.

El nou Sistema Integral de Contractació Pública Electrònica (SICE) ha costat 3 milions d'euros  i també permetrà simplificar els tràmits administratius i reduir burocràcia, ajudarà a incrementar la transparència, l'eficiència, l'agilitat i l'objectivitat durant tot el procés de contractació pública, des del moment de la publicació dels anuncis de licitació, fins al procés de valoració d'ofertes i resolució o adjudicació dels contractes municipals.

Així mateix la nova eina informàtica permetrà fer un seguiment rigorós de la contractació, garantint la publicitat durant tot procediment, i facilitarà, la participació de les pimes locals en licitacions de poca quantia econòmica.

Segons informen els consistoris en un comunicat, el nou sistema electrònic els permetrà "exigir a les empreses licitadores, a través dels diferents procediments d'adjudicació, el compliment d'uns criteris de responsabilitat mínims en matèria social, ambiental i d'innovació que van més enllà de l'oferta econòmica". 

Signatura a Barcelona

La signatura del contracte de la plataforma s'ha fet en un acte públic on hi han participat el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; el regidor de la UMAT, Ciutat Intel·ligent i Relacions Exteriors, i Paisatge i Hàbitat Urbà de Girona, Narcís Sastre; l'alcalde de Mataró, David Bote; l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; l'alcalde de Premià de Mar, Miguel Àngel Méndez, i el tinent d'alcalde de l'àmbit de nova governança i economia de l'Ajuntament de Gavà, Jordi Tort.
 

L'acte de la signatura s'ha fet a l'Ajuntament de Barcelona. Foto: Ajuntament de Barcelona


Des de l'Ajuntament de Girona, l'alcaldessa Marta Madrenas subratlla que "la bona gestió" ha estat sempre una de les "prioritats" del consistori. I ha afegit: "Hem millorat aquests últims anys, malgrat coincidir amb canvis legislatius que ens han afectat, però tenim com a objectiu intentar ser cada vegada més àgils i fer més eficient la relació amb l'Administració".

"Per ser una ciutat dinàmica, on els particulars i les empreses puguin engegar projectes, des de l'Ajuntament hi hem de posar de la nostra part i ser uns facilitadors", ha dit l'alcaldessa. "Aquesta plataforma va en aquest camí”, ha conclòs Marta Madrenas.