Formació professional

ERC Girona aposta perquè l’Institut Narcís Xifra sigui el centre referent de l'FP a Girona

Per contra, la CUP-Crida per Girona alerta que la creació d'aquest nou centre a Sarrià de Ter pot afavorir la segregació escolar al territori

per Xavier Borràs, Girona, 23 de novembre de 2018 a les 18:00 |
El candidat d'ERC Girona, Quim Ayats, a l'Institut Narcís Xifra. | @ercgirona.
Mentre ERC Girona vol convertir l’Institut Narcís Xifra -el nou equipament a Sarrià de Ter que ha anunciat el Departament d’Ensenyament– en el centre de referència de la formació professional a Girona, la CUP-Crida per Girona ha alertat que la creació del nou institut de Sarrià de Ter pot perjudicar l’equitat educativa, i, per tant, intensificar la segregació escolar d’aquesta àrea territorial.

Segons ERC suposa una “oportunitat” i un “nou impuls” pel Xifra i, a la vegada, obre la porta a replantejar tota l'oferta formativa de tota la ciutat de Girona. Segons el npou candidat republicà d’Esquerra Girona, Quim Ayats, cal defensar que els joves puguin accedir a centres “més propers als seus domicilis” i, d’aquesta manera, “crear un pol formatiu i de prestigi amb una oferta de cicles formatius que respongui a les demandes de mercat i que generi ocupació de qualitat.”

 
Des d’Esquerra Girona es proposa, en aquest sentit, crear una taula per l'educació, que sigui operativa, amb els agents implicats on hi ha de ser l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona, les AMPA, els moviments de renovació pedagògica i la Generalitat de Catalunya.
 
“Creiem que és a través d’aquest espai de reflexió i debat on hem de dibuixar la ciutat que volem d’aquí a 5 o 10 anys en l’àmbit educatiu. Hi hem de ser tots, per poder-ho fer entre tots i per a tots”, ha destacat el candidat a l’alcaldia de Girona d’ERC, Quim Ayats.
 

ERC Girona celebra la decisió del departament d’Ensenyament de crear un nou institut a Sarrià de Ter per un doble motiu: d’una banda, perquè Sarrià tindrà l’institut que necessita –ja que és gairebé l’únic municipi de més de 5.000 habitants, que fins ara no en tenia–, i, de l’altra, perquè Girona té per endavant “una gran oportunitat per a donar un nou impuls al projecte de l’Institut Narcís Xifra” i orientar estratègicament la ciutat educadora del segle XXI que ha de ser Girona.

La CUP denuncia que Ensenyament no participi a la comissió del CEM dedicada a la lluita contra la segregació

Els cupaires, pel seu costat, han denunciat que el Departament d’Ensenyament no participi a la comissió del Consell Escolar Municipal de Girona dedicada a la lluita contra la segregació, i que la decisió s’hagi pres sense tenir en compte els treballs que s’estan duent a terme des d’aquest espai.

La formació també ha denunciat les mancances en la manera com s’ha pres i s’ha comunicat la decisió, ja que la direcció de l’institut Narcís Xifra no es va assabentar fins ahir dijous al vespre de les intencions del Departament. Finalment, la CUP-Crida per Girona ha remarcat la necessitat d’una planificació educativa des de la perspectiva del conjunt de l’àrea urbana de Girona, per a evitar caure en dinàmiques partidistes i localistes.
 

 

Participació