Dolors Bassa: «M'enfilo per les parets quan veig les baralles entre JxCat i ERC»

La consellera de Treball empresonada a Puig de les Basses admet que l'independentisme no té "lideratges consolidats"

Dolors Bassa
Dolors Bassa | Adrià Costa
Redacció
23 de novembre del 2018
Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies empresonada i processada per rebel·lió, assegura que "s'enfila per les parets" quan veu les "baralles" entre Junts per Catalunya (JxCat) i ERC al Parlament. En una entrevista concedida al programa El Balcó de la Cadena SER, Bassa assegura que l'independentisme no té "lideratges consolidats" i indica que és necessària una "estratègia compartida".

Bassa, que és en presó preventiva al centre penitenciari de Puig de les Basses, assegura que ella "no anava de farol", com va dir la seva companya Clara Ponsatí sobre el Govern i la manera com es va afrontar la declaració de la independència.

Bassa reividica que el dia 10 d'octubre s'ajornés la proclamació de la República, i redueix la del dia 27 a "una declaració d'intencions". Segons ella, l'executiu Puigdemont-Junqueras va fer "tot el possible" per forçar la negociació amb l'Estat i "trobar sortides per desencallar la situació". "Sempre hi ha quelcom que canviaries, però això passa en la vida personal. Si hi ha divorci entre parelles és perquè podries haver canviat alguna experiència", reflexiona.

La dirigent d'ERC veu el procés judicial com "una oportunitat" per explicar-se que marcarà "un abans i un després", tot i que admet que li fan "por" els dies de judici a Madrid, especialment l'estança als calabossos, que compara amb una masmorra. "És molt dur i em preocupa com ho viuré", confessa Bassa, que també es mostra molt crítica amb els escrits d'acusació: "M'agafa un atac de nervis. Jo no em reconec a mi mateixa en allò que expliquen".