Les dones cuineres, protagonistes de la segona jornada del Fòrum Gastronòmic Girona

La matinal ha estat protagonitzada per cuineres i a la tarda s’ha celebrat una trobada de dones del nou moviment “Mujeres en Gastronomía”

Dones cuineres al Fòrum Gastronòmic Girona
Dones cuineres al Fòrum Gastronòmic Girona | Fòrum
Redacció
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:28h
El Fòrum Gastronòmic Girona ha tancat avui la seva segona jornada de les tres que durarà amb accent femení. La matinal ha estat protagonitzada per sis dones cuineres de sis territoris diferents, Iolanda Bustos, Lucía Freitas, María José San Román, Maria Solivellas, Begoña Rodrigo i Jennise Ferrari.

Per segon dia consecutiu i penúltim, el Palau de Fires i Palau de Congressos de Girona s’ha omplert de visitants per conèixer totes les novetats del sector presents a l’espai firal i també per assistir, participar i gaudir de del programa d’activitats que ofereix el Fòrum. Aquesta segona jornada, a més, ha tingut un clar accent femení ja què la matinal ha estat protagonitzada per cuineres, i a la tarda s’ha celebrat una trobada de dones del nou moviment “Mujeres en Gastronomía”.

L’esdeveniment , que tenia l'objectiu de promoure l’intercanvi comercial, ha comptat amb la visita de compradors internacionals procedents de Polònia que han mantingut reunions amb diverses empreses expositores i s’han interessant pels productes presents a la fira.

Les activitats que ha acollit l'Auditori també han sigut reivindicatives, de fet, totes les cuineres han destacat la necessitat de posar en valor el paper de la dona a la gastronimia. Així ho han exigit les xefs Iolanda Bustos (La Calèndula, Regencós), que ha estat precedida per Lucía Freitas (A Tafona Casa de Xantar, Santiago de Compostela); María José San Román (Monastrell, Alacant); Maria Solivellas (Ca Na Toneta, Caimari); Begoña Rodrigo (La Salita, València); i Jennise Ferrari (Qué leche, Las Palmas de Gran Canaria).
 

Fira gastronòmica de Girona Foto: Fòrum



Aquest dimarts serà l'últim dia del Fòrum, i serà el torn dels cuiners en alça com Albert Sastregener (Bo.TiC, Corçà)​, Miguel Ángel de la Cruz (La Botica, Matapozuelos); Nanín Pérez (Murri, Alacant); Borja García (Dos Pebrots, Barcelona); David Andrés (Somiatruites, Igualada) i Benito Gómez, (Bardal, Ronda). 

El sommelier Josep Roca (El Celler de Can Roca, Girona) omplirà la Sala Petita amb una sessió de vinyes errants i vins d’ultramar. Mentre que pels Tallers passarà Elena Roura i Marc Puig-Pey​, de la Fundació Alícia, per parlar de menjar durant el tractament del
càncer, Antonia Klugmann, Abel Bravo i Sergi Vela, amb les postres de pastisseria; Roger Viusà, que aproparà als assistents al vi natural; i Manel Vehí, que farà una sessió sobre cocteleria.

A la tarda serà el torn de Pepe Solla i Xoán Crujeiras; Jordi Cruz; Isma Prados​, Nandu Jubany i ​Josep Mª Ribé. I també, se celebrarà el III Congrés Català de Cuina, la conferència "Economia circular, turisme i territori" , i la presentació del moviment de cuiners i cuineres pel futur de la cuina catalana.