Mil corredors planten cara al temporal en la Cursa de Muntanya de Girona

Marta Molist i David Adán s'enduen una edició retallada per les fortes pluges

Íngrid Ruiz, subcampiona de la prova femenina, durant la cursa
Íngrid Ruiz, subcampiona de la prova femenina, durant la cursa | Ferran Soler
Redacció
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:39h
Les comarques gironines han patit aquest cap de setmana un imponent temporal de llevant amb pluges que han superat de llarg els 100 litres per metre quadrat a bona part del territori. Una de les proves esportives afectades pel temporal ha estat la Cursa de Muntanya de Girona, que s'ha vist obligada a neutralitzar la Transgavarres i donar-la per finalitzada a Cruïlles, després del primer avituallament i d'haver transcorregut gairebé 30 quilòmetres amb un recorregut alternatiu per evitar torrents i altres punts perillosos. 

Pràcticament 1.000 corredors han pres la sortida de la Cursa de Muntanya de Girona que sí que ha pogut celebrar una carrera unificada del Trail i l'Express, amb un recorregut alternatiu de 13 quilòmetres que ha comptat amb Marta Molist i David Adán com a guanyadors. Adán s'ha imposat amb un temps d'1:07.23 davant d'Abel Rey (1:07.43) i Marc Mascarill (1:08.22), qui aquest mes de novembre es va endur la victòria al Trail Els Tossals.

Marta Molist ha estat la més ràpida en categoria femenina amb un temps d'1:20.18, superant a Íngrid Ruiz (1:22.44) i Laura Sitja (1:26.11), que l'han acompanyat al podi.

Davant la suspensió de la Transgavarres (més de 50 quilòmetres amb sortida a Palamós i arribada al centre de Girona), els ogranitzadors han decidit convidar els participants a la propera edició de la cursa prevista per a la tardor de 2019.