​El millor xuixo del món es fa a Banyoles

La Fleca Pastisseria Padrés s'imposa al concurs celebrat al Fòrum Gastronòmic

El guanyador del concurs del millor xuixo del món amb Jordi Roca
El guanyador del concurs del millor xuixo del món amb Jordi Roca | Fòrum Gastronòmic.
Redacció
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:39h
El millor xuixo del món es fa a Banyoles. La Fleca Pastisseria Padrés de la capital del Pla de l'Estany, amb Ricard Jambert al capdavant com a pastisser, ha guanyat el concurs internacional per buscar el millor xuixo del planeta. Aquest certamen, que s’engloba dins de l’Any del Xuixo per celebrar el centenari d’aquest típic dolç català, es va celebrar aquest diumenge al Fòrum Gastronòmic Girona 2018.

El xuixo guanyador s’ha imposat a la seixantena de pastisseries de tota Catalunya que han participat en el concurs. El jurat n’ha destacat el punt de fregida i la textura de la crema. Formaven el jurat Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Mariana Garcia (EPGB), Fernando Toda (Dulcypas), Xano Saguer (Espai Sucre) i Nan Ferreres (CETT). El premi consisteix en un guardó, un xec per valor de 1.500 euros i un lot de productes de la mantega premium per a professionals Corman.

La Fleca Pastisseria Padrés, fundada fa 80 anys, pertany als germans Ricard i Jordi Jambert, que es van fer càrrec d’aquest negoci fa quatre anys. Aquest dilluns, l’autor del xuixo vencedor oferirà un taller al Fòrum Gastronòmic.

L’Ajuntament de Girona, de la mà del periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós, ha impulsat la celebració de l’Any del Xuixo, amb diverses activitats, entre les quals ha estat el concurs, en que hi ha col·laborat en la coordinació l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona.

El Fòrum Gastronòmic Girona 2018 va arrencar aquest diumenge amb 200 expositors i 4.000 metres quadrats i s'allargarà fins demà dimarts.