Més de 430 trucades per la llevantada, la majoria de l'Empordà, el Gironès i la Selva

Els Bombers han fet 142 serveis relacionats amb la pluja a les comarques gironines

El cabal del Daró al seu pas per La Bisbal d'Empordà
El cabal del Daró al seu pas per La Bisbal d'Empordà | ACN
Redacció
18 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:33h
El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins aquest diumenge a les dues de la tarda 437 trucades per les fortes pluges i el temporal marítim de llevant. Per comarques la majoria han arribat de de l’Alt Empordà (104), Baix Empordà (88), Gironès (86), la Selva (73). La resta de trucades s'han fet des del Maresme (29), Pla de l'Estany (15), Bages (8); Vallès Occidental (6), Vallès Oriental (4) i Garrotxa (3).

Per municipis, les poblacions amb més avisos han estat Llagostera (27), La Bisbal d'Empordà (25), Figueres (22),  Blanes (22), Caldes de Malavella (20), Vilafant (18), Girona (15), Cervià de Ter (13), Navata (11) i Tordera (10). També hi ha hagut trucades a Calonge (6), Lloret de Mar (5) i Vilamalla (4).

D'aquests avisos, els Bombers de la Generalitat han atès entre les vuit del vespre i les 10 del matí 142 serveis relacionats amb la pluja a les comarques de gironines, dos a la regió metropolitana centre i dos a la regió metropolitana sud.

Els Bombers han treballat al matí en diverses afectacions per inundacions i acumulacions d'aigua en diferents punts de la demarcació de Girona. Les comarques on més sortides han fet són la Selva, l'Alt Empordà, el Gironès i el Baix Empordà, la majoria per inundació de baixos i de vies, filtracions d'aigua i per revisar punts inundables.

Entre els serveis atesos pels Bombers destaca una sortida a Caldes de Malavella, on un vehicle ha quedat atrapat en un pas inundable de la urbanització de Malavella Parc aquest diumenge a quarts de quatre de la matinada. Els efectius han ajudat a sortir del cotxe el conductor, que ha sortit il·lès. Paral·lelament, com a mesura preventiva, els Bombers han evacuat aquest diumenge al matí una residència de disminuïts de Far d'Empordà per la seva proximitat al riu Manol. Els 23 interns i els 5 monitors del centre han estat traslladats a una residència del centre de Figueres.