Ple de Girona

ERC-MES denuncia que el 80% de les mocions aprovades al ple de Girona no s'han executat

S'han acceptat 28 mocions de les 35 presentades pels republicans, però 22 s’han desat al calaix

per Redacció , Girona, 15 de novembre de 2018 a les 15:47 |
La portaveu d'ERC-MES i cap de l'oposició a l'AJuntament de Girona, Maria Mercè Roca. | Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha denunciat avui que l’equip de govern no executa les mocions aprovades pel ple municipal. Concretament, la portaveu, Maria Mercè Roca, ha explicat que "de les 35 mocions que hem presentat se n’han aprovat 28, però només 6 d’aquestes s’han executat parcialment o total". Segons la regidora, "aquesta desídia en l’execució de les mocions aprovades és un menyspreu envers el plenari, òrgan sobirà del municipi i representant de la sobirania local”" En aquest sentit, el grup d’ERC-MES ha instat la batllessa, Marta Madrenas, que es posi a treballar en els acords per enllestir-los abans que finalitzi el present mandat.

La cap de l’oposició ha declarat que "moltes de les iniciatives que hem impulsat aprovades pel ple són importants per a les gironines i els gironins, com ara promoure cooperatives d’habitatge o dissenyar un pla per combatre les situacions de pobresa i exclusió entre les persones de 80 anys o més que viuen soles". Roca ha volgut recordar que l’equip de govern, que no té majoria absoluta, ha de respectar els resultats democràtics i per tant "ha de complir amb el mandat del ple municipal, que és qui representa a la majoria de veïnes i veïns". Concretament, CiU va rebre 11.833 vots en les passades eleccions municipals, mentre que la resta de candidatures van obtenir-ne 24.047 en total.


D’entre les mocions aprovades i no executades, la regidora ha volgut destacar que més del 30% són matèria de serveis socials, el 18% de promoció econòmica o el 32% d’educació i cultura. "Hem volgut empènyer el govern cap a polítiques més sensibles socialment, encarades a la reactivació econòmica i a reduir les desigualtats", ha declarat Roca.

La portaveu d’ERC-MES ha afegit que "si s’executessin els acords tindríem una ciutat una mica millor, ja que l’agenda política del govern s’ha orientat a satisfer les demandes d’una minoria, de cares a la galeria i descuidant els barris". Per aquest motiu, Maria Mercè Roca ha anunciat que registraran una petició formal perquè s’executin els acords aprovats pel plenari en forma de moció.

 

 

Participació