1 de 10
procés català

FOTOS Atac feixista a Verges

L'alcalde denuncia la impunitat amb què actuen grups ultres al municipi: "L'Estat no veurà mai la ultradreta com un perill, sinó com una col·laboradora necessària de la repressió"

Pintades feixistes a Verges | @ignasisabater
per Redacció, 7 de novembre de 2018 a les 08:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nou atac feixista, aquest cop a Verges, al Baix Empordà. Un grup ultra amb la cara tapada, "organitzats i amb nocturnitat", tal com ha denunciat l'alcalde, Ignasi Sabater, ha arrencat totes les estelades del poble i ha fet desenes de pintades en cases particulars. "Ells campen pels carrers amb totla impunitat mentre els altres som els de l'odi", diu Sabater a Twitter.

En una segona piulada, totes acompanyades de fotografies dels atacs, ha assegurat que els ultres "actuen desacomplexadament" perquè "l'Estat no veurà mai l'extrema dreta com un perill, sinó com una col·laboradora necessària de la repressió". 

  El president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha fet ressò de la denúncia de Sabater, i ha volgut solidaritzar-se amb la gent de Verges, "que rep atacs feixistes tristament impunes". "El doble estàndard de la justícia espanyola permet que la brigada 'a por ellos' se senti protegida", ha lamentat, i ha fet una crida: "Contra aquests feixistes, serenitat, fermesa i dignitat". 
 

 

Participació