​L'hivern i la neu arriben de cop a finals d'octubre

Canvi radical de temps a partir de dissabte

Canvi radical de temps a la vista
Canvi radical de temps a la vista | Emili Vilamala
25 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:26h
Canvi radical de temps a la vista. L'hivern i la neu arribaran de cop a finals d'octubre després de dies més propis de finals d'estiu que no entrada a la tardor. Dissabte, una pertorbació molt activa provocarà precipitacions generalitzades amb una cota de neu que al final del dia es pot situar a només 800 metres.

Aquest dijous ja no es repetiran les temperatures altíssimes d'ahir quan es van arribar a assolir registres de fins a 30 ºC a punts de l'Empordà. Les màximes avui assoliran encara els 25 ºC en un dia radiant on si hi ha núvols seran només decoratius.

Divendres els núvols començaran a guanyar terreny. Però el canvi brusc de temps no es produirà fins dissabte. Una pertorbació molt activa provocarà precipitacions generals –localment intenses- i una baixada molt notable de temperatures. En aquest sentit la cota de neu es desplomarà: començarà a l'entorn dels 1.600 graus i baixarà fins als 1.000, puntualment als 800. 

El diumenge el temps tendirà a estabilizar-se i les precipitacions es restringiran a la cara nord, amb una cota de neu de només 600 metres. Això sí, farà un fred d'hivern.

A continuació, la previsió en vídeo del Servei Meteorològic de Catalunya.