Sostenibilitat i més dones: els objectius del Fòrum Gastronòmic 2018

L'esdeveniment, que se celebrarà del 18 al 20 de novembre a Girona, es manté com la gran referència del sector

Presentació del Fòrum Gastronòmic a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm
Presentació del Fòrum Gastronòmic a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm | Ivan Beas
22 d'octubre del 2018
Actualitzat el 26 d'octubre a les 10:28h
El Fòrum Gastronòmic és un esdeveniment que no para de créixer i que es consolida com el més gran del sector de l'Estat. L'edició 2018, que se celebrarà del 18 al 20 de novembre al Recinte Firal de Girona, s'ha presentat aquest matí a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. L'aposta d'enguany passa per la sostenibilitat i per una major presència femenina al sector.
 
Sempre pensant en les noves tendències i consolidant-se con una referencia en el sector, l’esdeveniment vol continuar el camí de l’excel·lència, polint detalls perquè els visitants tinguin una experiència profitosa i inoblidable, i sent el punt d’intercanvi de coneixement i obertura a qualsevol petit i gran productor.
 
Com cada any el Fòrum Gastronòmic s’ha posat dos objectius principals: la sostenibilitat i una major presència femenina. En aquest sentit els organitzadors consideren que el malbaratament dels aliments es un gran problema del sector i pretenen que el certamen sigui un espai per presentar noves propostes sostenibles i innovadores.
 
També destaca l’objectiu de que hi hagi més presencia femenina en el sector gastronòmic. El Fòrum 2018 vol ser un punt d’inflexió ja que admeten que encara costa veure restaurants portats per una dona. En aquest sentit moltes de les ponents seran xefs reconegudes en diferents camps.
 
Polònia, país convidat a la mostra que estrena un nou premi
 
Com va sent habitual, el Fòrum convida compradors d’un país perquè vinguin a l’esdeveniment. Aquest any, Polònia és el país convidat a causa de la seva aposta innovadora pel sector gastronòmic en els últims anys.
 
Com cada any continuen els premis del Fòrum com el Cuiner de l’Any, el Plat de l’Any i els Innoforum, tot i que aquests últims amb una nova modalitat anomenada Incitat, que premiarà a les start-up especialitzades en el sector gastronòmic i que es decidirà el 18 de novembre amb un sopar.
 
Com ja va sent habitual, molts reconeguts xefs i cuiners de Catalunya, l'Estat i del món, i de totes les especialitats, vindran a la mostra i també impartiran sessions i tallers per a tothom que hi vulgui. Entre els assistents destaquen els germans Roca, Jordi Cruz o Carme Ferrer. El servei de restaurant d’aquest any anirà a càrrec de l’Empordanet.

Les entrades ja estan a la venda a la web oficial del Fòrum Gastrònomic. L’entrada per un dia costa 10 euros, mentre que l’entrada pels 3 dies és de 15 euros si es compra per Internet. El preu dels tallers se situa entre els 20 i 25 euros, excepte un taller impartit per Jordi Roca, que costa 40 euros.