Cinc joves cuiners, finalistes al premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic

El guanyador, que es coneixerà durant la primera jornada del certamen, serà triat per votació popular i la valoració d’un comitè d’experts

El Fòrum Gastronòmic 2018 se celebrarà Girona
El Fòrum Gastronòmic 2018 se celebrarà Girona | José Manuel Gutiérrez
Redacció
20 d'octubre del 2018
Actualitzat el 21 d'octubre a les 8:50h
La primera jornada del Fòrum Gastronòmic Girona 2018 serà el dia en què es donarà a conèixer el nom de la persona guardonada amb el Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, un guardó que des del 2009 enalteix i reconeix la tasca dels cuiners emergents que ofereixen propostes culinàries de qualitat, utilitzen productes de proximitat, fan una cuina sostenible i difonen aquests valors.

Serà el dia 18, en una sessió especial a l'Auditori, quan demostrin en directe les seves qualitats els cinc finalistes d'enguany: Núria Bonet (Ca la Núria, Bellver i Puigcerdà), Jordi Coromina (L'Horta, Tavertet), Juanjo Marqués (Maran, Girona), Arnau Muñío (Direkte, Barcelona) i Pau Pons (L'Artesana del Poblenou, Barcelona).

Els candidats, preseleccionats per un jurat especial, destaquen per oferir en els seus establiments unes propostes culinàries arrelades a la terra i al seu entorn, però també per aportar tocs d'innovació i un segell propi. Tots ells cuinaran en directe el dia 18 un plat que els identifica i que resumeix la seva cuina.

El guanyador del certamen, que s'organitza en col·laboració amb La Vanguardia, es triarà a través d'un sistema de votació online obert a tots els internautes entre els dies 21 d'octubre i 15 de novembre, període que també es farà una campanya de difusió dels mèrits i els perfils de cadascun dels finalistes.

La novetat d'aquest any és el resultat d'aquesta votació popular es complementarà amb la valoració d'un comitè d'experts, format per periodistes especialitzats en gastronomia, gastrònoms i professionals del sector, que també votarà al millor candidat.

El certamen ha guardonat, fins ara, a Oriol Llavina (El Cigró d'Or) el 2009, Dani Lechuga (Caldeni) el 2011, Albert Marimon (La Cava) el 2013, Albert Ortiz (Axol) el 2014, Diego Alías (Ca l'Amador) el 2015, Vicent Guimerà (L'Antic Molí) el 2016; i Albert Mendiola (Marimorena) el 2017.