L'AMI aposta perquè els ajuntaments també demanin l'abolició de la monarquia

L'entitat impulsa una moció per instar els plens municipals a seguir els passos del Parlament

Joan Carles I i Felip VI, en una foto d'arxiu.
Joan Carles I i Felip VI, en una foto d'arxiu. | Europa Press
Redacció
19 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:59h
 L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha acordat aquest divendres convertir la resolució del Parlament de Catalunya que demana l'abolició de la monarquia espanyola -aprovada pels comuns, JxCat i ERC- en una moció perquè els plens dels ajuntaments catalans també se sumin a aquesta petició. Ho ha anunciat el president de l'entitat, Jose Maria Cervera, després del Comitè Executiu de l'AMI que s'ha celebrat Sant Celoni.

Cervera també ha explicat que duran a terme una executiva conjunta amb l'Associació Catalana de Muncipis (ACM) per mostrar la "unitat" del món municipalista per tirar endavant la República. A banda, ha reconegut que no descarten que en algun moment l'entitat hagi "d'exiliar-se" a la Catalunya Nord o Andorra tenint en compte "com s'està comportant la justícia espanyola".

Poc abans del final de la reunió, el govern espanyol ha activat el recurs contra el Parlament per reprovar Felip VI. "Qüestionar el rei no és la seva funció", ha valorat la ministra portaveu, Isabel Celaá en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Ho considera "políticament inacceptable" i rebutja que el monarca es qüestioni en "debats polítics".