Una quinzena de detinguts al macrooperatiu contra la droga a les comarques gironines

Hi han participat uns 370 agents de la Guàrdia Civil, que han fet escorcolls a Maçanet, Lloret i Cassà

Un dels detinguts en el macrooperatiu contra el tràfic de droga a la Selva
Un dels detinguts en el macrooperatiu contra el tràfic de droga a la Selva | ACN
Redacció
17 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:47h
L'operatiu de la Guàrdia Civil contra una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana a escala internacional ha fet, fins al moment, una quinzena de detinguts en els 22 escorcolls simultanis a les poblacions de Maçanet de la Selva, Cassà, Lloret de Mar i Girona.

El macrooperatiu ha desplegat fins a 370 agents. Durant els registres, la benemèrita ha intervingut droga (principalment marihuana), armes i diners en efectiu. A més, també han decomissat i cotxes i motos.

La investigació, tutelada pel jutjat d'instrucció 3 de Santa Coloma de Farners, està oberta per delictes contra la salut pública per tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i organització criminal. Fonts de la investigació han indicat que no descarten que també els puguin acabar acusat de blanqueig de capitals.

Hi participen agents de l'Agrupació de Reserva i Seguretat (ARS) procedents de Barcelona i Girona, però també un helicòpter amb cambra tèrmica i gossos ensinistrats que busquen drogues, armes i diners. També s'utilitza un georadar per localitzar espais ocults. L'operació està en marxa des de les 5 del matí per ordre del jutjat d'instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners.