El telèfon d'emergències rep més d'una cinquantena de trucades relacionades amb les pluges

Els Bombers registren una quinzena d'avisos, la majoria al Gironès, per baixos inundats, arbres caiguts i carrers on calia netejar els embornals

Redacció
14 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:59h
Les pluges s'intensificaran entre avui i demà a tota Catalunya.
Les pluges s'intensificaran entre avui i demà a tota Catalunya. | MeteoPallars.
El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les sis de la tarda d'aquest diumenge 56 trucades per 49 incidències lleus provocades per la pluja. La majoria s'han rebut del Gironès (17), i més concretament de la ciutat de Girona (12), on alguns carrers s'han inundat per embornals embussats.

Des del Maresme s'han rebut 6 avisos, la majoria de Mataró, i també s'han rebut 6 trucades del Baix Ebre, gairebé tots de Tortosa. Entre les quatre i les sis de la tarda els Bombers de la Generalitat han estat alertats per una quinzena d'incidències lleus, la majoria per baixos inundats, arbres caiguts, despreniment de pedres a les vies i carrers on calia netejar els embornals. Davant l'alerta de l'Inuncat aquest cos està fent inspeccions i revisant punts inundables.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que s'ha superat el llindar d'intensitat de pluja a Benissanet, on s'han registrat 27 litres per metre quadrat en mitja hora, i a Ulldecona, on se n'han recollit 22. També destaca que a Aldover s'han recollit 10 litres per metre quadrat en només 10 minuts.