Tot el que et cal saber sobre els canvis en l'etiquetatge del dièsel i la gasolina

La nova normativa d'abast europeu afectarà tots els vehicles i entrarà en vigor a partir d'aquest divendres

Un home posant benzina
Un home posant benzina | Europa Press
11 d'octubre del 2018

L'etiquetatge de la gasolina i el gasoil, amb els tradicionals 95, 98 i dièsel, canviarà a partir d'aquest divendres, quan entraran en vigor 10 etiquetes noves per classificar el combustible. La normativa europea pretén unificar i homogeneïtzar l'etiquetatge en les benzineres de tots els estats membres.

"La mesura neix en previsió que, a curt o mitjà termini, la gamma de combustibles creixi i es faci molt més complexa", apunta a NacióDigital José Maria Riaño, secretari general d'ANESDOR. El nou etiquetatge prové d'una directiva de la UE del 2014 per donar cabuda als combustibles alternatius que aniran sorgint en els propers anys. "És una informació addicional, simple, i que no farà desaparèixer la denominació tècnica", assenyalen des de la Unió de Petrolers Independents (UPI).

Ara bé, les noves etiquetes afecten a tots els vehicles? També als elèctrics? On es col·locaran? Desapareixen els noms de tota la vida? A continuació, tota la informació sobre les noves etiquetes europees de gasolina i dièsel, en 10 preguntes i 10 respostes.