El Concurs de Castells arriba al seu punt àlgid amb la jornada del diumenge

Tot apunta que el títol estarà disputat entre Castellers de Vilafranca, Joves i Vella de Valls i amb la Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró esperant qualsevol errada dels de dalt

La TAP plena dels colors de les colles castelleres que van participar en la jornada de dissabte.
La TAP plena dels colors de les colles castelleres que van participar en la jornada de dissabte. | Jonathan Oca
07 d'octubre del 2018
Ha arribat el gran dia. Tarragona es converteix en l'epicentre del món casteller amb la jornada del diumenge de la XXVII edició del Concurs de Castells. Després de la victòria de Xiquets de Reus i Moixiganguers d'Igualada en el dia d'ahir, avui les 12 millors colles del moment es veuran les cares a la Tarraco Arena Plaça. A les 10 de matí arrencarà aquesta diada on no es descarten sorpreses.

La plaça de braus de la ciutat ja espera els castells de gamma extra de les colles que volen optar al títol. Els Castellers de Vilafranca no passen pel seu millor moment però fa vuit anys que guanyen el concurs de forma consecutiva. Arriben amb unes actuacions irregulars durant la temporada però quan es trepitja l'arena de la TAP, les sensacions canvien i les colles solen trencar les dinàmiques.

Per altra banda, les dues colles vallenques, Joves i Vella, són els altres candidats a aconseguir la victòria. La Vella sembla que optarà per als castells que més han controlat durant la temporada mentre que tot apunta que la Joves intentarà el 3d9 net, un castell que va condemnar la Vella en l'última edició.

Ara bé, aquestes colles no poden badar perquè la Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró es presenten al concurs amb la clara idea d'aprofitar qualsevol ensopegada dels de davant per poder optar a ser la millor colla castellera.

 Diumenge, 7 d'octubre a la TAP: La Colla Joves Xiquets de Valls encetarà la jornada. 

Ronda conjunta
Castellers de Sabadell. C1
Colla Joves Xiquets de Valls. A1
Castellers de Sants. B1
Castellers de Sant Cugat. C2
Castellers de Vilafranca. A2
Capgrossos de Mataró. B2
Castellers de la Vila de Gràcia. C3
Colla Jove Xiquets de Tarragona. A3
Xiquets de Tarragona. B3
Marrecs de Salt. C4
Colla Vella dels Xiquets de Valls. A4
Castellers de Barcelona. B4
 

Ordre d'actuació diumenge a la TAP de Tarragona Foto: Concurs de Castells