Quim Ayats serà el candidat d'ERC a les eleccions municipals de Girona

La candidatura del senador republicà ha estat l'única que ha concorregut a les primàries celebrades aquest dijous

Quim Ayats en el moment de dipositar la seva papereta en les primàries d'ERC per a les eleccions municipals.
Quim Ayats en el moment de dipositar la seva papereta en les primàries d'ERC per a les eleccions municipals. | ERC Girona.
Redacció
05 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:20h
Tal com va avançar aquest dimecres NacióGarrotxa, Quim Ayats serà el candidat d'ERC a les pròximes eleccions municipals de Girona, després de presentar la seva candidatura a les primàries, a les quals no hi han concorregut més aspirants.

La convocatòria de primàries, anunciada per l'executiva local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona el passat 6 de setembre, ha transcorregut durant l'Assamblea organitzada al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

Quim Ayats ha presentat la seva candidatura, que ha rebut 61 avals previs,   posant sobre la taula els motius pels quals s’ha decidit a fer aquest pas: la seva vinculació des de jove amb la ciutat de Girona i el seu associacionisme, el passat i present d’ERC com a l’eina més eficaç pel país i per la ciutat, i per tota  la tasca duta a terme pels caps de llista, regidors i la resta de persones que s’havien presentat en legislatures anteriors. També ha posat de manifest la seva experiència al Senat, tot valorant positivament la proximitat de la política municipal. Durant el seu discurs també ha tingut un record pels presos i exiliats polítics. Ayats ha finalitzat demanant la confiança dels assistents i la resta de militància així com la seva implicació, i ha posat de manifest la seva predisposició a treballar en equip per sumar amb tothom.

El resultat de la votació ha confirmat Ayats com a candidat escollit, després de rebre més del 90% dels vots de la vuitantena de militants, simpatitzants i amics d’ERC Girona presents a l’Assemblea.
 
El principal objectiu de la convocatòria de primàries ha estat el de reforçar l'equip humà que encapçalarà el projecte municipal d'Esquerra a la ciutat de Girona a través d'un procés obert i transparent que permetia presentar candidatura a qualsevol persona independentment de la seva vinculació amb el partit i oferia el dret a vot a persones militants, simpatitzants i amigues adscrites a la Secció Local d'ERC Girona i a la militància de les Joventuts d'Esquerra Republicana majors de 18 anys.

Quim Ayats torna a la política municipal després d'un parèntesi al Senat

Joaquim Ayats i Bartrina va néixer a Girona el 10 de maig de 1980 i milita Esquerra Republicana de Catalunya des de 2004, després de passar per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya. L'any 2007 fou regidor delegat de Joventut pel partit a l'Ajuntament de Girona fins el 2011, i a les eleccions espanyoles de 2015 i 2016 fou escollit senador per la província de Girona.

Al Senat, Ayats ha estat portaveu de les comissions d'Hisenda, Economia i Empresa; Industria, turisme i comerç; Treball, migracions i seguretat social, i d'incompatibilitats.

Podeu seguir-lo a les xarxes socials: