El senador Quim Ayats vol ser el pròxim batlle de Girona per ERC

De moment és l'únic candidat per a les eleccions municipals de 2019 en les primàries que se celebren aquest dijous

El senador d'Esquerra, Quim Ayats, podria ser, de moment, l'únic candidat confirmat a les primàries.
El senador d'Esquerra, Quim Ayats, podria ser, de moment, l'únic candidat confirmat a les primàries. | @quim.ayats.
Redacció
04 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:08h
El senador Quim Ayats ha oficialitzat la seva candidatura per ser cap de llista d'ERC per Girona a les municipals del 2019. Ayats ja ha lliurat els avals necessaris per a concórrer a les primàries que l'executiva local celebrarà aquest dijous, d'on ha de sortir el nom del candidat a batlle. De moment, la seva és l'única candidatura que s'ha presentat.

En una entrada a les xarxes socials, Ayats hi assegura: "M'agradaria estar al capdavant d'aquest nou projecte, pel que em sento carregat d'il·lusió i amb molta energia!". Si surt escollit a les primàries, Ayats substituirà Maria Mercè Roca, que aquest passat abril ja va anunciar que renunciava a ser candidata tot lamentant la manca de confiança per part de l'executiva local cap al seu equip. Una decisió que també va comportar que els regidors Martí Terés i Pere Albertí també renunciessin a presentar-se.
 
Avui és el darrer dia per presentar candidatura i, de moment, la d'Ayats és l'única que s'ha entrat. Les primàries d'ERC a Girona se celebraran al saló de descans del Teatre Municipal. Hi tenen dret a vot els militants, simpatitzants i aquells qui faci més de tres mesos que estiguin adscrits a la secció local d'ERC Girona.

A més, també poden votar tots aquells majors de 18 anys que militin a les Joventuts d'Esquerra Republicana. L'executiva local d'ERC assegura que les primàries seran un "procés obert i transparent" que permetrà que l'entorn del partit a Girona triï "la persona més adequada per encapçalar el projecte polític" a la ciutat.

Regidor de Joventut

Quim Ayats, nat a Girona el 1980, és membre de l'executiva d'ERC a la ciutat i actualment senador a Madrid. Va estudiar Ciències Econòmiques i Polítiques a la UdG, milita a les JERC i a ERC des de 2005 i va ser portaveu de les joventuts del partit a la ciutat. L'any 2007, va ser escollit regidor a l'Ajuntament de Girona i, durant el darrer tripartit, va assumir l'àrea de Joventut fins al 2011.

Actualment, ERC-MES té quatre regidors a l'Ajuntament de Girona (els mateixos que la CUP i el PSC). Les municipals del 2015 van suposar un canvi per al partit, perquè va recuperar presència al ple (ja que als comicis del 2011 no va aconseguir cap regidor).