gastronomia

​Joan Roca revalida el títol de millor xef del món

El cuiner rep la distinció de The Best Chef Awards per segon any consecutiu

per Redacció , 4 d'octubre de 2018 a les 09:11 |
Joan Roca, a la cuina amb alguns dels seus últims guardons. | ACN.
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El xef del Celler de Can Roca (Girona), Joan Roca, ha revalidat el títol de millor xef del món que atorga The Best Chef Awards, una entitat que agrupa 350 cuiners de prestigi de tot el mon.

El rànquing, que s'ha conegut en una gala celebrada a Milà, ha situat en segon lloc d'aquesta llista el danès René Redzepi, que actualment està treballant en el nou projecte Noma 2.0, mentre que el cuiner madrileny David Muñoz ha quedat en tercer lloc per la seva feina al capdavant del restaurant Diverxo. La quarta posició és per al suec Bjorn Frantzen (Frantzen) i la cinquena per a l'holandès Jonnie Boer (De Librije). Albert Adrià (Tiquets) apareix en el 14è lloc de la llista.


Joan Roca (Girona, 1964) Va estudiar a l'Escola d'Hosteleria de Girona, on més tard va exercir de mestre. Va treballar amb els seus avis i els seus pares als seus respectius negocis familiars, una fonda i un restaurant de cuina catalana. Avui és xef del seu propi restaurant, que porta amb els seus dos germans, Josep -sommelier- i Jordi -xef de postres-, i on fa un tipus de cuina amb els sabors tradicionals de la cuina catalana però amb tècniques d'avantguarda.

 

Participació